Animale de companie

#retete supa pentru pisici #supa pentru pisici #supa

3 supe calde pentru pisici. Sunt perfecte in zilele reci de iarna. Cum sa le prepari

Supa pentru pisici poate parea o idee ciudata, dar, crezi sau nu, acest fel de mancare de iarna poate fi o modalitate delicioasa si nutritiva de a adauga putina varietate la dieta prietenului tau felin. Desi supa nu ar trebui folosita niciodata ca inlocuitor pentru cea mai buna hrana uscata pentru pisici sau hrana umeda, poate fi utila pentru a iti ajuta pisica sa se hidrateze daca nu frecventeaza bolul de apa atat de des pe cat ai dori.

Desi supa poate fi cu siguranta un adaos excelent la dieta pisicii tale in lunile mai reci, este important sa nu ii dai felinei tale cu blana supa din comert, deoarece aceste produse sunt in general bogate in sodiu si contin ingrediente potential toxice.

Din acest motiv, iti recomandam intotdeauna sa prepari acasa supa pentru pisici de la zero, astfel incat sa poti fi sigur de ceea ce ai pus in ea. Desi nu te sfatuim sa le dai supa pisicilor, pentru pisicile adulte si varstnice, in special pentru cele cu probleme dentare, pentru care mestecatul poate fi o provocare, supa poate fi un tratament sanatos.

3 supe calde pentru pisici

1. Supa de pui facuta in casa

Ingrediente:

  • Apa
  • 2 pulpe de pui cu piele si oase
  • 1 morcov
  • 1 tulpina de telina

Cum se prepara:

  • Se taie marunt morcovul si telina.
  • Se umple o oala cu apa si se adauga legumele si pulpele de pui.
  • Se aduce la fierbere si se lasa sa fiarba timp de 90 de minute.
  • Umple borcane sau congeleaza in tavite de cuburi de gheata pentru a servi usor o portie.
  • Pune la frigider pana la sapte zile sau congeleaza timp de sase luni.

2. Bulion de carne de vita si legume

Ingrediente:

  • Oase de vita
  • Apa
  • 2 lingurite de otet de cidru de mere sau suc de lamaie la un galon de apa
  • Un amestec de legume prietenoase cu pisicile, cum ar fi morcovi, fasole si mazare

Cum se prepara:

  • Se pun oasele de vita intr-o oala si se acopera cu apa.
  • Adauga doua lingurite de otet de cidru de mere sau suc de lamaie la fiecare litru de apa. Acest lucru va ajuta oasele sa se descompuna si sa elibereze mineralele.
  • Adauga legumele taiate la alegere.
  • Fierbe la foc mic pana cand toate resturile de carne au cazut de pe oase.
  • Indeparteaza carnea si legumele.
  • Lasa oasele sa fiarba la foc mic inca 20 de ore.
  • Cand timpul de fierbere a expirat, indeparteaza grasimea, scoate si arunca toate oasele. Lasa bulionul sa se raceasca complet inainte de a-l congela.

3. Supa de catnip (iarba-matei)

Ai nevoie de:

  • 1 cana de supa de pui preparata din reteta 1
  • 3 linguri de iarba de pisica uscata sau proaspata

Cum se prepara:

  • Se incalzeste supa de pui pe aragaz pana cand fierbe usor.
  • Adauga iarba de pisica si las-o la infuzat pana cand aceasta a dat supei o nuanta verzuie.
  • Se raceste la temperatura de baut si se serveste ¼ de cana de supa intr-un bol putin adanc sau se toarna peste hrana umeda sau uscata pentru pisici.
  • Pastreaza restul de supa la frigider.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea