Animale de companie

#jucarii #jucarii caini #jucarii animale #jucarii kong

3 jucarii sigure pentru cainele tau

Cainii, mai ales cei care inca nu au ajuns la maturitate, manifesta o pofta deosebita de joaca. Trebuie sa stii insa ca nu toate jucariile existente in acest moment pe piata sunt potrivite pentru patrupedul tau, unele dintre ele avand un oarecare potential de a-i afecta sanatatea. Iti prezentam in cele ce urmeaza jucariile care, pe langa faptul il vor face fericit, sunt si 100% sigure pentru cainele tau.

Daca in seara de Craciun, vrei sa iti bucuri prietenul necuvantator cu cateva jucarii, informeaza-te asupra celor mai bune optiuni!


Oase din nailon

Desi la prima vedere un produs din nailon nu iti poate inspira incredere, expertii te asigura ca oasele confectionate din acest material nu prezinta niciun pericol pentru cainele tau. Ele sunt fabricate din fibre de nailon si nu au miros. Oasele din nailon pot fi atat comestibile, cat si necomestibile si se pot gasi in pet shop-uri intr-o gama variata de forme si culori, in functie de preferintele cainelui tau.

Oasele necomestibile au structura mai solida si pot fi umplute cu diferite produse: carne pui, carne de curcan etc. In cazul oaselor din nailon comestibile, acestea sunt mai subtiri si mai moi decat celelalte.

Pe langa faptul ca sunt 100% sigure, oasele din nailon sunt recomandate si pentru faptul ca au rolul de a indeparta placa dentara a animalului.


Jucarii din cauciuc natural

Medicii veterinari sustin ca aceste jucarii sunt cele mai sigure pentru patrupede. Chiar daca sunt mai scumpe decat alte jucarii, iubitorii de caini pot trece peste acest impediment atunci cand la mijloc se afla sanatatea animalului.

Pe langa faptul ca starnesc mereu atentia si pofta de viata patrupedelor, jucariile din cauciuc natural prezinta marele avantaj ca sunt foarte rezistente la muscaturi.


Jucarii Kong

Jucariile Kong intra in tot in categoria celor confectionate din cauciuc natural. Marea diferenta este ca interiorul acestora este gol si poate fi umplut, in functie de preferinte, cu mancare de caini, branza topita si alte rasfaturi culinare.


Ce jucarii trebuie sa evitam

Din categoria jucariilor pe care cainii nu trebuie nu le aiba in apropiere, putem aminti produsele din plus umplute cu calti, precum si cele fabricate din piele.

In cazul jucariilor din piele, cainii pot inghiti bucati din acestea, lucru care poate duce la un blocaj intestinal. Caltii din jucariile din plus pot cauza probleme digestive si pot exista cazuri in care cainii se ineaca, pana la asfixiere.

Sursa foto: baxterboo.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea