Animale de companie

#furnica #rechin #elefanti #ciudatenii animale

Lucruri inedite pe care nu le stiai despre animale

Animalelele continua sa ne surprinda in fiecare zi! Pe masura ce stiinta evolueaza, omenirea afla din ce in ce mai multe lucruri despre lumea celor care nu cuvanta. Iata cateva dintre cele mai interesante curiozitati.

Castorii, simpaticele rozatoare pe care le-am admirat atat in desene animate, cat si numeroase documentare, sunt capabili de o performanta uluitoare. Un castor poate sta sub apa chiar si 45 de minute, fara sa fie nevoit sa respire. In comparatie, un om isi poate tine respiratia in medie un minut. Recordul mondial de respirat sub apa este detinut de elvetianul Peter Colat, cu performanta de 19 minute si 21 de secunde.


Pisicile, vestitorii cutremurelor

Pisicile sunt dotate cu senzori pe care multi dintre noi ar dori sa-i aiba. Este vorba despre senzorii amplasati la pernitele picioarelor, care au un dublu rol. Cu ajutorul lor, felinele pot detecta prezenta unui soarece de la distante mari si, cel mai important, pot prezice cutremurele.

Gheparzii dau dovada de o viteza care rivalizeaza cu cea a unui automobil. In doar trei secunde, ei pot ajunge la 110 km/h, o performanta pe care inca nicio masina nu a atins-o.

Fluturii au simt al mirosului extrem de dezvoltat, reusind sa perceapa arome de care oamenii nu-si dau seama. Explicatia pentru mirosul foarte fin este faptul ca fluturii nu poseda nas, rolul acestui organ fiind preluat de aripi.


Dintii rechinilor cresc in doar 10 zile

Temutii dinti ai rechinilor, pe care i-ai vazut in numeroase filme horror, cresc intr-un timp record: doar 10 zile. Spre deosebire de oameni, care isi schimba dintii o singura data in viata, rechinii au ocazia sa-si inlocuiasca dentitia pierduta de mai multe ori. Statistica arata ca, intr-o viata, un rechin pierde si inlocuieste circa 30.000 de dinti.

O alta curiozitate intalnim la elefanti. Cele mai mari mamifere de pe Terra se remarca prin inteligenta lor, dar si prin trompa lor impresionanta. Cu ajutorul acestei trompe, elefantii pot stoca circa 7,5 litri de apa.

Furnicile ar putea participa cu succes la olimpiade, in cadrul probelor de haltere. O furnica poate ridica de 60 de ori propria greutate, performanta care o eclipseaza pe cea a oricarui halterofil. In comparatie, cel mai bine antrenat halterofil nu poate ridica mai mult de trei ori propria greutate.

Sursa foto: evz.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare