Animale de companie

#simptome #minerale #carenta de minerale #cainei #minerale caini

Carenta de minerale la caine si semnele care pot indica afectiunea

Sanatatea cainelui poate fi pusa in pericol in momentul in care acesta nu are parte de o alimentatie completa, care sa ii ofere toate resursele nutritive si minerale de care are nevoie organismul sau pentru o sanatate de fier. Astfel, pot aparea dezechilibre, iar cainii vor dezvolta la un moment dat o carenta macrominerala.


Principalele semne care iti arata ca patrupedul tau sufera de o carenta de minerale:

  • anemie, diaree, hemoragii intestinale

In cazul unei deficiente de fier, cainele va avea o crestere deficitara si va prezenta simptome de anemie - gingii palide, slabiciune fizica sau o permanenta stare de apatie. Nu sunt excluse hemoragiile intestinale si diareea.

 

  • convulsii, hipertensiune, slabiciune musculara

Daca observi ca patrupedul tau prezinta stari de iritabilitate, letargie, slabiciune musculara sau convulsii, este posibil ca acesta sa aiba carenta de magneziu. Carenta de magneziu apare in momentul in care in organism apare un exces de calciu si fosfor, iar absorbtia intestinala a magneziului este impiedicata. Alte simptome intalnite in cazul deficientei de magneziu sunt hipertensiunea, afectiunile cardiace sau paralizia membrelor posterioare la varste inaintate.

 

  • leziuni ale pielii, stari de voma, naparlire excesiva

In cazul unei deficiente de zinc, cainele prezinta deficiente in luarea in greutate, leziuni ale pielii, firele de par sunt uscate, iar naparlirea este excesiva.

 

  • deformari osoase, schiopateaza

Cand apare demineralizarea osoasa, din cauza lipsei de calciu, cainele prezinta deformari osoase, fracturi sau hiperparatiroidism. Nu este exclus nici schiopatatul sau, in cazul femelelor, in lactatie apar convulsii si rahitism.


Cum poate fi prevenita carenta de minerale?

Ofera-i animalului tau de companie o dieta echilibrata si alege sa il hranesti cu produsele special concepute pentru el. Hrana uscata sau cea din conserva este conceputa de nutritionistii veterinari in conformitate cu necesitatile cainilor de diferite rase si varste.

Evita sa ii dai cainelui vitamine si minerale, daca nu ai apelat in prealabil la sfatul unui veterinar. Supradozele de vitamine implica la fel de multe probleme ca si o carenta in aceste substante vitale organismului animalului.

Sursa foto: publicdomainpictures.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea