Amenajarea casei

# culoare pereti # vopsire pereti #renovare locuinta #locuinta

Culoarea pe care sa o eviti cand renovezi locuinta. Este cea mai obositoare dintre toate

Stiai ca exista o culoare care este cunoscuta drept cea mai obositoare pentru ochi? Nu este deloc recomandata sa o folosesti atunci cand renovezi casa. Specialistii spun ca una dintre culorile primare poate sa provoace sentimente de iritare, anxietate crescuta, nervozitate si depresie. 

Daca planuiesti sa iti reamenajezi locuinta trebuie sa stii ca pentru a avea un camin primitor, e nevoie sa stii cum sa alegi culorile, astfel incat sa te simti bine atunci cand ajungi acasa. Un prim pas este, asadar, sa eviti sa vopsesti peretii locuintei in culori care iti pot obosi ochii. 

Specialistii spun ca exista o culoare care atrage stres si oboseala. Nu, nu e rosu si nici albastru. Ci galben. Culoarea galben iti poate obosi ochii, in special galbenul stralucitor. 

 "Tonul gresit de galben poate sa provoace sentimente de iritare, anxietate crescuta, nervozitate si depresie. Galbenul este o culoare legata de emotiile sistemului nervos", a declarat designerul, Karen Haller. 

Totusi, daca galben este culoarea ta preferata si vrei sa o integrezi in locuinta ta, specialistii iti recomanda sa folosesti tonul potrivit. Mai precis, evita sa folosesti galbenul stralucitor si alege galben pal. Acesta va crea o atmosfera linistitoare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea