Amenajarea casei

#remedii care nu functioneaza #remedii gandaci #gandaci

Vrei sa scapi de gandacii din casa? Remedii care NU functioneaza, dar care sunt folosite de multe persoane

Nu este deloc placut sa gasesti unul sau mai multi gandaci in casa. Prin urmare multe persoane apeleaza la diverse trucuri si remedii pentru a scapa de cei pe care ii surprind in locuinta sau, pur si simplu, de a preveni aparitia acestora.

 

Insa, daca vrei sa scapi sau sa evitii apritia gandacilor in locuinta, trebuie sa fii atent, pentru ca nu toate remediile clasice functioneaza, sustin expertii.  

Trebuie sa tii cont de faptul ca gandacii sunt insecte care se reproduc rapid atunci cand gasesc un loc in care sa-si faca un cuib, loc care poate fi sub frigider, in dulapuri sau chiar in cuptor sau in spatele aragazului, deoarece au acces la hrana si sunt adapostiti.

Este important sa stii ca exista unele remedii casnice care nu te vor ajuta sa elimini gandacii, asadar expertii de la Universitatea din Nebraska-Lincoln au creat un manual pentru a afla cum poti controla infestarea cu gandaci din locuinta ta. Acestia au explicat care sunt remediile de casa care nu functioneaza. Prin urmare, daca folosesti una dintre aceste metode este important sa renunti la ea si sa gasesti o alta metoda care chiar functioneaza.

Care sunt remediile casnice care nu te ajuta sa scapi de gandacii din casa?

1. Folosirea parfumurilor create cu citrice si a celor create cu ceapa, fie ca sunt preparate in casa sau cumparate din comert. Acestea nu functioneaza indiferent cat de concentrate ar fi.

2. Aromele pe baza de plante, cum ar fi cimbrul, menta sau rozmarinul. Niciuna nu s-a dovedit eficienta in cazul gandacilor.

3. Sarea, pudra de talc sau piperul rosu - potrivit expertilor acestea nu au aratat nicio schimbare in comportamentul insectelor si chiar au precizat ca gandacii pot manca piper rosu.

4. Potrivit expertilor, folosirea bicarbonatului de sodiu este doar "o poveste", la fel ca si in cazul drojdiei si al taratelor. Niciuna dintre acestea nu ucid insectele atunci cand sunt consumate.

5. Apa cu sapun poate functiona doar daca insectele sunt stropite direct. In caz contrar, ca metoda preventiva, nu are nicio eficienta. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului