Amenajarea casei

#amenajare casa #design interior #arhitectura

Despre design si bucuria de a creea spatii cu personalitate

 

Ai intrat vreodata intr-un spatiu in care te-ai simtit bine si nu stiai de ce? Raspunsul cel mai probabil este ca in spate a existat un proiect de design interior si ca un architect a gandit o anumita ambianta.

Aceasta este si pasiunea arhitectilor Cristina Caradim si Radu Caradim, fondatorii biroului de arhitectura si design interior Studio 2.1, caruia i s-au dedicat in totalitate. Proiectele pe care le abordeaza fac parte atat din categoria rezidential, cat si comercial si office, asa cum se poate observa si pe site-ul nostru iar filozofia de lucru oscileaza in jurul unui numitor comun, acela de a contura spatii care sa imbunatateasca calitatea vietii de zi cu zi a utilizatorilor prin functionalitate si design, dar si cu responsabilitate si grija asupra fondului construit si a mediului inconjurator.

Orice proiect incepe cu un concept de design, dupa discutia cu beneficiarii, care apoi se concretizeaza in prezentarea digitala cu randari 3d, unde se poate observa forma finala a spatiului gandit de arhitecti. Majoritatea proiectelor de design rezidential sunt complexe si de durata, constau intr-un proces amplu de cunoastere a nevoilor beneficiarilor si presupun transpunerea in forma functionala a tuturor necesitatilor acestora. Dupa ce raspund cerintelor functionale se contureaza partea estetica, cea mai vizibila latura a unui proiect, care tine cont de preferintele beneficiarilor.

Daca vorbim despre alte categorii proiecte de amenajare, precum birouri/office; magazine/comert sau orice alt program din categoria comercial, dinamica se schimba, in sensul in care timpul este foarte pretios, deoarece orice luna care trece inseamna o cheltuiala in plus pentru companie. Procesul se scurteaza si devine mai intensiv, iar implementarea trebuie sa aibe loc intr-o perioada cat mai redusa. “La acest nivel este foarte importanta colaborarea intre specialitati, sa existe parteneri pe care te poti baza pentru a duce la bun sfarsit proiectul. In momentul de fata ne-am format o echipa multidisciplinara, pregatita pentru a duce la bun sfarsit orice tip de proiect. Obiectivul nostru este sa fim alaturi de clientii nostri, sa le intelegem nevoile si sa cream impreuna proiecte unice, marca doipunctunu, care sa raspunda intocmai cerintelor, dar totodata sa pastreze viziunea noastra personala si o abordare profesionala.” este de parere arhitect Radu Caradim.

Desi procesul de design interior ar putea fi considerat un serviciu ca oricare altul, este nevoie de o anumita “chimie” intre beneficiari si arhitectii ce se vor ocupa de acest parcurs, deoarece presupune o interactiune de lunga durata, fiind un proces important. De aceea este de preferat ca oricine este in cautarea unui arhitect sa consulte portofoliul de lucrari al acestuia, sa vada daca rezoneaza cu stilul, apoi sa faca o intalnire fizica, eventual chiar in spatiu ce urmeaza a fi amenajat, unde sa aibe loc si o discutie incipienta.

Foto: https://doipunctunu.ro/

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea