Amenajarea casei

#loc relaxant # amenajare locuinta

Vrei ca locuinta ta sa devina un loc relaxant? Iata cateva trucuri pentru aceasta transformare

Stresul este unul dintre cei mai mari dusmani ai nostri. Si tot mai multi oameni cauta metode prin care sa se destreseze si sa se relaxeze.

 

Cu toate ca, lumea din jur pare sa fie destul de haotica si de stresanta, locuinta noastra nu trebuie sa copieze acelasi model.

Locuinta noastra este acel spatiu unde petrecem destul de mult timp, iar daca aceasta nu ne creeaza acea stare de bine, in special dupa o zi lunga si obositoare, s-ar putea sa devenim si mai stresati si sa nu mai reusim sa ne gasim echilibrul de care avem nevoie.

Mediul ambiental are un rol foarte important in alungarea stresului. 

Daca iei in calcul faptul ca, poti crea un mediu foarte relaxant in propria ta locuinta, doar punand in aplicare cateva trucuri simple, atunci cu siguranta nu vei mai sta pe ganduri.

Iata cum sa iti transformi casa intr-un mediu relaxant, care sa iti aduca multa liniste si bucurie.

Alege culorile neutre

Fiecare culoare are un anumit impact pentru creierul nostru dar si pentru starea emotioala. Chiar daca iubesti culoarea rosie, spre exemplu, s-ar putea sa nu fii constient de faptul ca aceasta iti poate provoca o stare de nervozitate, la un moment dat.

Asadar, cea mai buna varianta pentru a crea un mediu cat mai placut este sa te folosesti de culori neutre, precum alb, bej, negru, gri.

In plus, acestea sunt si foarte usor de accesorizat, atunci cand simti nevoia unui contrast, de orice fel.

Foloseste aceste culori atat pentru pereti, mobila, sofa, perne,  decoratiuni, scune etc.

Daca ai scaune in sufragerie carora vrei sa le schimbi culoarea, o poti face foarte simplu, cu ajutorul unor huse scaune de la Casa Moise, unde vei gasi culori placute si relaxante, perfecte pentru scaunele tale.

Foloseste fotografii personale

Desi tablourile din comert poate fi foarte frumoase, nimic nu se compara cu sentimentul de-ti recrea momente placute, alaturi de cei dragi, atunci cand le privesti. Alege acele fotografii cu tine sau cu cei dragi, in care ati avut parte de clipe frumoase.

Toate acestea iti vor da o stare de bine instantanee, doar privindu-le dar si un sentiment de siguranta si proprietate a spatiului in care te afli.

In plus, te vor umple de bucurie si fericire si vei fi mult mai motivat sa incepi o noua zi cu energie pozitiva.

Adu aromaterapia in spatiul tau

Aminteste-ti ca viata este si despre relaxare, nu doar despre munca. Indiferent cat de multa munca ai de facut, cate sarcini mai ai de indeplinit, nu uita, sa iti iei si un moment pentru tine, in care se te bucuri de simtul mirosului, in liniste dar si de lumina catorva lumanari.

Umple aerul casei tale cu parfumurile tale preferate pentru a-ti crea acea stare de bine, de relaxare si poate chiar visare, de ce nu? Atunci cand reusim sa evadam din cotidian, corpul nostru se relaxeaza instantaneu.

Foloseste-te de lumanari parfumate sau uleiuri esentiale de lavanda, romarin, menta, ylang ylang, bergamota, trandafir sau orice alt miros preferi.

Separa spatiile

Un truc foarte bun pentru a te deconecta de la munca si a intra in starea de relaxare este sa separi spatiile de munca de coltisoarele tale de relaxare.

Fie ca lucrezi de acasa, fie ca ai un spatiu unde obisnuiesti sa indeplinesti anumite sarcini nefinalizate de peste zi, singura modalitate de a te detasa de stres, din punct de vedere emotional este sa separi acest spatiu.

Creeaza-ti un spatiu pentru munca separat dar si un colt pentru clipele tale de relaxare. Acel loc, unde poti citi cateva pagini, poti aprinde o lumanare si simti aroma unui ulei esential, fara a fi conectat la alte dispozitive  care te pot distrage.

Nu conteaza cat de mare sau de mic este acest spatiu, cu siguranta, mintea ta, se va deconecta imediat ce te-ai asezat in propriul tau coltisor relaxant, chiar si pentru cateva minute.

Evita perfectiunea

Relaxarea nu este despre cat de perfecte sunt toate, ci despre cat de primitor este acel loc. Uneori, locurile prea perfecte sau prea amenajate te pot coplesi, si se simt mult mai reci decat un loc cozy, putin deranjat.

Locuinta ta nu trebuie sa arate ca un muzeu rece ci ca o casa curata dar nu neaparat perfecta.

Asadar, bucura-te si de patura pe canapea, de o perna in plus, chiar daca nu arata perfect sau de o floare langa fotoliul tau.

Aminteste-ti sa te bucuri de fiecare moment si relaxeaza-te!

FOTO:  unsplash.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului