Amenajarea casei

# canapea potrivita #alegere canapea #canapea #familie

Cum alegem canapeaua potrivita pentru familie

Casa e locul in care mereu ne vom simti in siguranta, iar confortul nu tine intotdeauna de lux sau de obiectele rare pe care le putem avea in interior. Atunci cand iti decorezi casa dupa bunul tau plac, este imposibil sa nu devina locul tau sigur si linistit, la care sa te intorci zi de zi cu drag. Ne reprezinta hainele, comportamentul si relationarea cu cei din jur, dar te-ai gandit ca si mobilierul din casa ta spune cate ceva despre tine?

Tocmai pentru ca mobilierul din casa ta trebuie sa se alinieze cu stilul tau, ne-am gandit sa iti dam cateva sfaturi de care speram sa tii cont atunci cand va fi cazul sa iti schimbi canapeaua din casa sau, daca este cazul, sa cumperi una pentru o casa noua.

Elemente cheie de care sa tii cont atunci cand alegi o canapea pentru living:

-        Materialul de fabricatie

-        Culoarea canapelei

-        Spatiul de destinatie

-        Confortul oferit de canapele, coltare

-        Familie restransa sau extinsa

Materialul de fabricatie

Este un element foarte important, mai ales pentru ca texturile folosite trebuie sa se incadreze in decor, dar si cu motivul principal pentru care ai achizitionat canapeaua. Nu este recomandat sa alegi o canapea de piele daca vrei sa o folosesti si pentru dormit, la fel cum materialul de catifea nu este tocmai cea mai buna alegere atunci cand ai copiii, pentru care orice suprafata este numai buna de experimentat talentul la desen.

In plus, atunci cand ai animale de companie, materialul canapelei este primul element ce trebuie luat in considerare. Pe langa parul care poate ramane pe canapea in living, ai grija ca aceasta sa fie usor de curatat atunci cand apar pete de murdarie.

Printre variantele disponibile pe piata se numara canapele din:

-        Catifea

-        Material textil

-        Piele naturala sau sintetica

Culoarea canapelei

Stim ca ti-ai dori o canapea de catifea verde, cu picioare de metal si un design minimalist, dar tine cont ca trebuie sa se potriveasca cu restul culorilor din incapere. Poti alege o canapea albastra, verde sau chiar portocalie atunci cand vrei ca aceasta sa fie elementul central al unui living, iar atunci cand intreaga incapere are mobilier in culori puternice sau inchise, iti recomandam o canapea alba, crem sau gri pentru a mai stinge nuantele puternice care predomina si pentru un plus de rafinament.

Spatiul de destinatie

Ne intereseaza spatiul de destinatie pentru a sti ce dimensiuni poate avea canapeaua. Cu totii ne dorim canapele sau canapelele coltare (extensibile) spatioase, insa pentru incaperile inguste sau pentru a ocupa un spatiu liber din dormitor ai putea avea nevoie de o canapea mai mica, asa cum sunt cele cu doua locuri. Tine cont si de latimea canapelei pentru a nu ingusta prea mult spatiul in care ai nevoie de ea. Fa masuratorile corecte si cauta canapeaua perfecta la un magazin de mobila in Targu Mures.

Confortul oferit de canapele, coltare

De cele mai multe ori alegem sa cumparam o canapea pentru living, spatiul in care petrecem o mare parte din timp. Organizam intalnirile cu prietenii, urmarim filmele si serialele preferate sau ne relaxam la un show culinar dupa ce am venit de la job. In orice context te-ai regasi, un lucru este clar: ai nevoie de o canapea confortabila din toate punctele de vedere. Sezutul canapelei trebuie sa fie moale, dar nu foarte moale incat sa de adancesti in ea si sa te ridici cu greu de pe aceasta.

Cu toate ca nu pare, inclusiv inaltimea spatarului poate influenta confortul unei canapele, asa ca sfatul nostru este sa alegi o canapea cu spatar inalt, mai ales pentru ca un spatar prea mic iti va provoca dureri de gat.

Familie restransa sau extinsa

La fel ca in cazul materialului, confortului sau tipului de canapea ales, ai nevoie sa te incadrezi intr-o categorie sau alta. De ce este important acest aspect? Este de la sine inteles ca va trebui sa aveti loc cu totii pe canapea sau cel putin o parte din familie, in cazul in care familia este cu adevarat extinsa. Iti recomandam canapelele mari, cu cel putin 3 locuri, atunci cand ai nevoie de o canapea sau de un coltar pentru living si, poate cel mai important, sa tii cont de toate aspectele anterior mentionate. O familie mare poate insemna deseori o canapea care se murdareste mai des sau care necesita colturi mai putin periculoase pentru copiii care se pot lovi de acestea.

Este foarte important sa iei in calcul toate aspectele de mai sus inainte de a incepe cautarile pentru o canapea sau coltar, astfel vei face cea mai buna alegere pentru tine si familia ta.

FOTO: mobilasigma.ro

 Advertorial  


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare