Amenajarea casei

#pret #incalzire #fundatie #lego #racire #panouri #casa sandwich

Un nou tip de locuinta: casa sandwich

Un nou tip de locuinta castiga teren in detrimentul constructiilor traditionale de beton si caramida: casa sandwich, care este construita din cofraje din polistiren umplute cu beton.

Acest nou tip de case, numit sistem Amvic, este format din doua panouri usoare din polistiren expandat, care sunt unite cu bride din plastic dur incastrate. Spatiul dintre aceste panouri este umplut cu beton.

Constructia casei sandwich presupune executarea a trei etape simple: asezarea cofrajelor tip lego unul peste celalalt, montarea armaturii si turnarea betonului.



Pretul unei astfel de constructii, la rosu, cu tot cu fundatie, este cuprins intre 160 si 170 de euro pe metru patrat, fara TVA.

Pretul la cheie al casei tip sandwich ajunge pana la 350 de euro, plus TVA, pe metrul patrat desfasurat, in acesta intrand si finisajele medii.

In ceea ce priveste avantajele, principalul atu al acestei constructii este costul mai mic pentru incalzirea si racirea casei, deoarece sistemul beneficiaza de un transfer termic de 0,27 W/mpK.

"Sistemul ofera o izolare termica mai buna cu 30-50% fata de orice alt tip de constructie si o izolatie fonica de pana la 50%", spune Marin Crutescu, directorul general al companiei Amvic.

Sursa foto: casesigradini.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului