Amenajarea casei

#beneficii usi metalice #usi metalice

Top 6 beneficii principale ale usilor metalice

Daca urmeaza sa treci prin experienta construirii sau renovarii locuintei ori a altui spatiu, cu siguranta una dintre provocari tine de alegerea usilor. Pe piata exista o multime de produse, cu caracteristici diverse, insa unele dintre cele mai cunoscute sunt modelele metalice. Pe langa aspectul estetic impunator, acestea ofera o rezistenta excelenta si calitate inalta. In cazul in care te-ai decis sa investesti in elemente de top, iata care sunt principalele beneficii ale usilor metalice:

 

1.   Nivel inalt de siguranta

Unul dintre avantajele principale ale usilor metalice se refera la nivelul ridicat de siguranta pe care il prezinta. Acestea sunt foarte rezistente impotriva spargerilor, atat datorita materialelor din care sunt confectionate, cat si in ceea ce priveste calitatea inchizatorii, a balamalelor sau a ramforsarilor utilizate. Mai mult de atat, daca alegi sa instalezi o usa metalica rezistenta la foc cu un canat, pe langa securitatea impotriva infractorilor, poti avea parte si de siguranta sporita in cazul unui incendiu.

2.   Durabilitate ridicata

In general, aceste tipuri de usi reprezinta o combinatie de polistiren, poliuretan si otel. Asta inseamna ca, spre deosebire de modelele obisnuite, cele metalice nu au nevoie de mentenanta. In plus, rezista destul de bine la intemperii si alti factori de mediu, in special atunci cand vine vorba de alternanta inghet-dezghet.

Usile metalice nu prezinta deformari, nu se umfla din cauza umiditatii sau apei si nici nu au tendinte de putrezire a materialului. Toate aceste caracteristici elimina necesitatea intretinerii produselor cu diferite solutii pentru mentinerea integritatii functionalitatii si aspectului, lucru ce ar necesita timp si costuri suplimentare.

3.   Izolatie termica si fonica buna

Pe langa rezistenta la conditiile meteo extreme, usile metalice au proprietati antifonice, termoizolante si, dupa caz, ignifuge. Este important sa stii ca aceste produse nu sunt confectionate doar din metal. Izolarea termica sau fonica este data de calitatea materialelor si compozitia interioara a usii, care trebuie sa fie din polistiren, spuma poliuretanica ori vata minerala bazaltica.

4.   Aspect estetic deosebit

Usile metalice au un design elegant, iar daca sunt alese cu grija nu se vor demoda niciodata. Au un aspect neted si pot avea o infatisare interesanta si foarte placuta, mai ales atunci cand sunt vopsite corespunzator. De obicei, modelele metalice pot avea panouri care sunt in relief sau ingrosate. Daca iti doresti usi cu personalitate, atunci poti alege sa le adaugi elemente decorative din sticla ori lumini laterale sau sa le vopsesti in nuantele preferate.

5.   Suporta traficul continuu

Versatilitatea este un alt avantaj important al usilor metalice. Sunt perfecte pentru orice spatiu, iar popularitatea lor deriva tocmai din faptul ca pot suporta cu usurinta traficul continuu. Asadar, nu este deloc surprinzator ca sunt instalate pretutindeni in institutiile publice si in cladirile comerciale. Daca iti doresti usi care sa reziste fara probleme in fata unui flux ridicat cele metalice reprezinta alegerea potrivita pentru orice spatiu.

6.   Au caracter ecologic

Pe langa numeroasele lor avantaje, usile metalice au si un caracter ecologic. Acestea au o durata de utilizare mai mare spre deosebire de usile din lemn sau mase plastice si, mai mult de atat, contribuie la conservarea resurselor epuizabile. De asemenea, pot fi reciclate la finalul utilizarii depline.

Usile metalice sunt produse excelente pentru orice spatiu. Cunoscute pentru durabilitatea si rezistenta lor, acestea prezinta si un aspect deosebit si vin insotite de accesorii de feronerie calitative si sisteme de siguranta ultra-performante.

FOTO: pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea