Amenajarea casei

#spatu de joaca #amenajare casa #copii

Amenajarea spatiului de joaca pentru copii in locuinta ta

O data cu aparitia copiilor in viata ta au loc foarte multe schimbari, schimbari de program, vei aloca mai multa atentie activitatilor pe care le desfasori, vei stabili un program strict de servit masa si de somn, iar schimbarile se duc pana la amenajarea locuintei tale, care trebuie adaptata in asa fel incat cei mici sa fie in siguranta, dar sa aiba spatiul necesar sa isi desfasoare activitatile atat de importante pentru dezvoltarea lor.

Unde amenajam spatiul pentru copii?

Pentru a se dezvolta eficient si pentru a-si putea desfasura activitatile, copiii au nevoie de spatii special amenajate. Este foarte important ca aceste spatii sa fie aerisite si luminoase. Poti alege sa folosesti niste termopane mari, pentru a permite intrarea luminii naturale, deoarece aceasta este foarte importanta pentru cei mici. Este de preferat ca acestia sa fie expusi luminii artificiale cat mai putin timp. In acest sens poti sa folosesti balconul, unde vei avea spatiu suficient si lumina din plin, daca vorbim despre balcoane sticla. Dotarea acestor spatii se va face cu jucarii, centre de activitati si diferite piese de mobilier in functie de varsta copilului si de necesitatile acestuia. Daca la inceput vor fi doar jucarii senzoriale, jucarii pentru dezvoltare motrica, ulterior vor aparea masute pentru diferite activitati manuale, sau chiar biroul si o mica biblioteca.  In perioadele calde poti amenaja spatiul de joaca afara, pe un balcon sau o terasa acoperita cu ajutorul unei pergole, loc care va proteja copilul de razele directe ale soarelui sau     de ploile de vara, insa acesta va petrece timp in aer liber.

Care sunt activitatile preferate ale copiilor?

Plini de energie, copiii sunt dispusi sa desfasoare diferite activitati pe durata intregii zile. Imediat dupa ce incep sa se miste singuri, chiar de la mersul de-a busilea, copiii adora sa exploreze si astfel isi dezvolta anumite calitati si abilitati. La inceput este indicat sa ii oferi copilului diferite obiecte pentru a deveni independent, jucarii pe masura lui, care sa il ajute sa mearga singur, sa obtina anumite lucruri singur, in asa fel incat sa fie din ce in ce mai putin dependent de tine. Apoi ii poti dezvolta motricitatea fina, prin diferite activitati cum ar fi joaca cu obiecte mici, care trebuie apucate corect si imbinate in asa fel incat sa obtii anumite obiecte mai mari. Pentru a-i dezvolta imaginatia mergi pe desen, puzzle sau cuburi de construit. Este o adevarata provocare sa treci prin toate etapele de dezvoltare, iar pana pe la varsta de 5 ani aceste etape sunt extrem de galopante. Fii alaturi de copilul tau. Ofera-i toate conditiile si vei crea un om responsabil, echilibrat si independent, gata sa ia viata in piept.

FOTO: unsplash.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea