Amenajarea casei

# mobila de casa # design casa #amenajare casa #mobila

Top 5 trenduri ale anului pentru mobila din casa

Trendurile de design interior se schimba periodic, aducand in prim-plan cele mai noi idei si ultimele inovatii in termeni de forme, structura, materiale si culori.

 

Daca iti doresti ca locuinta ta sa fie in pas cu tendintele momentului, nu este nevoie sa redecorezi intreaga casa. Este suficient sa pui in aplicare mici trucuri si sa achizitionezi cateva piese de mobilier esentiale, ce vor crea o atmosfera proaspata in apartamentul tau.

Afla mai jos care sunt cele mai in voga trenduri in materie de mobilier in anul 2019 si gaseste-ti inspiratia in functie de ce ti se potriveste.

1. Forme geometrice

Fie ca este vorba despre linii perfecte si echilibru sau asimetrie totala, formele geometrice devin din ce in ce mai trendy. In 2019, elementele must have pentru locuinte sunt piesele de mobilier cu forme neregulate, oversized, dar si printurile curajoase, care creeaza un design cool si abstract.

Daca esti tentat de aceasta optiune, poti alege un tapet alb-negru, cu forme precum triunghiuri, romburi sau patrate de diferite dimensiuni, pe care sa il pozitionezi doar pe unul dintre peretii din living. Astfel, vei obtine un nou punct de interes si vei schimba aspectul intregii camere.

Poti aborda trendul geometric si prin intermediul decoratiunilor, optand pentru suporturi de lumanari, rame pentru tablouri, vaze sau alte accesorii cu forme indraznete.

2. Paturi confortabile

Nu numai livingul se afla in atentia designerilor de locuinte, ci si dormitoarele. Tendintele actuale prezinta paturi din ce in ce mai comode, ce transforma camera intr-un spatiu familiar, confortabil si relaxant.

Anul acesta, in prim-plan se afla paturile de dimensiuni mari, cu cadrele invelite in materiale placute si fine, accesorizate cu perne moi, supradimensionate.

Astfel, daca simti nevoia de o schimbare, poti achizitiona un pat nou sau il poti folosi pe cel pe care deja il ai, comandand huse noi, din bumbac sau microfibre si adaugand un set de perne umplute cu pene de gasca.

3. Mobila handmade

Daca, la un moment dat, existau anumite modele de mobilier ravnite de toata lumea, care se gaseau in toate magazinele de profil, in 2019 se pune accentul pe piese unice, personalizate si confectionate manual.

Mobila handmade ofera o nota de originalitate in orice incapere, indiferent daca este vorba despre masuta de cafea din sufragerie sau despre o veioza inedita, asezata pe noptiera din dormitor.

Daca locuinta ta are un design modern sau futurist, poti opta pentru obiecte decorative abstracte, create de designerii momentului, iar in cazul in care preferi un look retro sau vintage, poti opta pentru mobilier din lemn texturat, facut la comanda.

4. Materiale naturale

O alta tendinta actuala este mobilarea si accesorizarea casei cu obiecte din materiale precum lemnul, fierul, piatra, bumbacul sau blana. Acestea confera locuintei un aer proaspat, inspirat de natura, potrivit pentru orice sezon.

Inlocuieste masa si scaunele din plastic cu unele fabricate din lemn natural de cires sau mesteacan, in nuante potrivite apartamentului tau. Poti comanda mobila de pe MatHaus.ro, unde gasesti doar piese de calitate, la preturi accesibile.

Pentru a completa aspectul natural al locuintei, foloseste fete de perna din bumbac, paturi decorative din blana si accesorizeaza livingul si balconul cu plante pe gustul tau.

5. Influente Art Deco

Pentru 2019 se preconizeaza ca va reveni in tendinte si mobilierul de influenta Art Deco, un curent caracterizat prin culori luminoase, margini rotunjite si folosirea lemnului exotic. Accentul se va pune pe forme si siluete, nuante neutre si un aspect ordonat.

Daca te regasesti in aceste elemente, iti poti actualiza locuinta prin integrarea catorva obiecte Art Deco, precum o masuta de cafea joasa, din lemn lacuit, completata cu scaune in acelasi stil.

Acestea sunt cateva dintre principalele trenduri ale anului 2019 in materie de mobiler. Daca doresti sa oferi locuintei tale un plus de personalitate, integreaza elementele care sunt pe gustul tau.

Sursa: pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare