Amenajarea casei

#vacanta cu cortul # vacanta la munte #vacanta

De ce ai nevoie cand mergi in vacanta cu cortul?

Atunci cand vrei sa scapi de stresul cotidian, te gandesti la o mica escapada alaturi de persoane dragi, la mare sau la munte. Cu toate acestea, de cate ori ai luat in calcul sa mergi in vacanta cu cortul, in detrimentul alegerii unei camere de hotel? Daca esti reticenta si nu stii care sunt obiectele de care ai nevoie pentru a te bucura de o vacanta in natura, noi iti venim in ajutor! Iata care sunt lucrurile neaparat necesare, pentru a nu fi obligata sa cari in spate un rucsac greu si pentru a nu aglomera cortul in care vei petrece noaptea.

Cum alegi cortul potrivit?

Daca ai luat decizia sa mergi in vacanta cu cortul, felicitari! Va fi o experienta de neuitat, insa e nevoie sa tii cont de cateva reguli de baza, pentru ca vacanta sa nu se transforme intr-un cosmar. In primul rand, cortul trebuie ales cu grija, deoarece in interiorul sau vei dormi, vei manca si vei sta la povesti alaturi de cei care te insotesc. Investeste intr-un cort de calitate, stabil si durabil, care sa te protejeze de vremea capricioasa. Daca mergi la munte, un cort confectionat din polistiren va fi alegerea ideala, dar nici cel din nailon nu este de neglijat. Atunci cand mergi sa cumperi cortul, citeste cu atentie toate etichetele, pentru a afla care sunt dimensiunile lui. Astfel, in functie de numarul persoanelor care te insotesc, vei sti daca trebuie sa optezi pentru un cort mai mic sau mai mare. Daca esti insotita de o singura persoana, un cort pentru trei va fi perfect, pentru ca va permite o libertate mai mare de miscare si ofera mai mult loc de depozitare a bagajelor. In afara de cort, nu uita sa iei si saci de dormit, saltele gonflabile sau un izopren, elemente indispensabile atunci cand temperaturile scad, peste noapte. Totodata, cand ajungi in vacanta, fii atenta si la amplasarea cortului. Daca alegi sa mergi la munte, cortul trebuie asezat pe un loc neted, de preferat langa o sursa de apa si ferit de caderi de copaci. Amplasarea atenta a cortului iti va oferi siguranta si nu in ultimul rand, confort.

Ce accesorii sunt indispensabile la camping?

Daca ai ales cortul, vei avea nevoie si de cateva accesorii utile, pentru a te bucura de o vacanta pe cinste! Iata care sunt acestea:

  • O lanterna. Pe timpul noptii, indiferent de locul in care ai amplasat cortul, vei avea nevoie de lumina pentru a gasi diverse obiecte in rucsac. Fii sigura ca ai la tine o lanterna sau doua, pe care sa le tii tot timpul la indemana.
  • Un spray anti-tantari. Chiar daca vacanta cu cortul este o adevarata binecuvantare, insectele nu te vor ocoli, motiv pentru care este recomandat sa ai cu tine lotiuni anti-insecte si un spray anti-tantari.
  • Saci de gunoi. Pentru a proteja natura, ia cu tine cativa saci de gunoi, in care sa arunci toate ambalajele sau resturile menajere, pe care sa le duci la cel mai apropiat cos de gunoi.
  • O cutie frigorifica. Chiar daca nu petreci multe zile in vacanta cu cortul, vei avea nevoie sa iti tii alimentele la loc sigur. Astfel, nu uita de cutia frigorifica, ce va inlocui cu succes un frigider pentru depozitarea alimentelor.
  • Tacamuri si vesela de unica folosinta. In cazul in care nu vrei sa mananci in oras, nu uita sa iei cu tine si cateva tacamuri si vesela de unica folosinta, pe care le poti folosi pentru o cina de neuitat in mijlocul naturii!

Ce haine pui in bagajul tau?

Unul dintre cele mai importante aspecte atunci cand mergi cu cortul este alegerea hainelor potrivite unei astfel de activitati. Cu siguranta nu ti-ai dori sa te intorci cu o raceala zdravana sau sa nu poti dormi toata noaptea din cauza tusei. Din acest motiv, vei avea nevoie de pantofi comozi pentru drumetie, cum sunt pantofii sport de dama de la eTopSport. Pe langa incaltamintea sport care nu trebuie sa iti lipseasca din bagaj, hainele groase sunt foarte importante. Alege tricouri, bluze si pantaloni din materiale cu actiune hidroabsorbanta, la fel ca hainele folosite pentru ski. Acestea vor mentine o temperatura optima a corpului si permit pielii sa respire. Nu uita nici de geaca, manusi sau caciula, daca alegi sa mergi cu cortul la munte, care te vor proteja impotriva vantului si a zapezii.

Daca mergi in vacanta cu cortul, tine cont de lucrurile esentiale pe care trebuie sa le iei cu tine: sacul de dormit, saltele gonflabile, cele mai comode si calduroase haine, dar si accesorii utile. Cu siguranta, lucrurile din bagajul de calatorie pot suferi modificari, in functie de numarul de persoane care te insotesc si de durata calatoriei.

Sursa foto: pixabay.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea