Amenajarea casei

# aplicatii home design #aplicatii gratuite #amenajari interioare

3 aplicatii gratuite pentru home design si amenajari

Prietenii tai stiu deja: La tine trebuie sa apeleze cand au nevoie de sfaturi despre ce piese de mobilier sa aleaga sau ce pattern-uri se potrivesc atunci cand isi cumpara faianta din baie. Pentru ca esti pasionat de home design si amenajari si, ca rezultat, investesti timp si energie in decorarea casei tale, ai devenit o sursa de inspiratie pentru ei.

 

Daca ti se aplica cele de mai sus, cu siguranta stii deja cateva aplicatii mobile care te ajuta sa fii mai bun si mai inspirat cand ai de facut vreo alegere pentru casa ta, dar am selectat si noi trei, ca nu cumva sa ratezi ceva important dintr-un domeniu care iti place atat de mult.

Mai ales ca in ziua de azi exista cate o aplicatie pentru orice, iar amenajarile nu sunt o exceptie. Cauti scaunul vintage perfect? Vrei sa vezi cum ar arata camera ta cu o noua culoare, fara sa te apuci de zugravit? Vrei sa schimbi podeaua, dar nu stii ce s-ar potrivi in loc? Raspunsurile le gasesti in telefon. Acum chiar ca nu mai ai nicio scuza sa amani renovarea casei.

Chairish

Daca ti-ar placea sa cumperi sau sa vinzi piese de mobilier de calitate si la un pret decent, Chairish este aplicatia potrivita. Vanzatorii pot incarca fotografii cu obiectele pe care le au de vanzare prin intermediul aplicatiei, iar curatorii Chairish vor decide ce itemi pot fi vanduti.

Compania are grija de plata, livrare si retururi pentru majoritatea vanzarilor. Sa incarci itemi in aplicatie este gratuit, iar vanzatorul pastreaza 80% din suma finala. Cumparatorii au la dispozitie, printre altele, oferte ale brandurilor Knoll, Herman Miller, Christian Liaigre, Ligne Roset si B&B Italia.

Tip: Aplicatia este perfecta pentru cei care restaureaza piese vechi de mobilier, pentru ca acolo gasesc sigur un public larg caruia se pot adresa.

Hutch

Hutch este un tool de home design care se foloseste de tehnologie 3D si shopping online in acelasi timp. Mai precis, cu ajutorul acestei aplicatii pot sa vezi virtual cum ar arata camera ta cu diferite piese de mobilier, folosindu-te de niste fotografii pe care le incarci chiar tu. De exemplu, sa zicem ca iti doresti un set de tablouri, dar nu esti foarte sigur ca vor arata bine in studioul tau foto. Cu Hutch poti sa simulezi virtual aspectul pe care l-ar avea camera daca tablourile ar fi acolo. In functie de preferinte, poti alege alt set sau le poti achizitiona chiar pe cele pe care ai pus ochii initial.

Ben Broca, cofondator Hutch, spune „Tehnologia noastra foto recunoaste structura camerei utilizatorului si plaseaza produsele in ea. Este similara cu ceea ce fac filtrele Snapchat fetei tale, insa noi ne folosim de mobila.”

Color Capture

Nu iti trebuie o scoala de arta ca sa devii un maestru al culorilor. Printre numeroasele aplicatii care te ajuta sa potrivesti culori, Color Capture este recomandata pasionatilor de amenajari. Ai descoperit o culoare minunata in timpul unei plimbari si te-ai gandit ca ar arata bine la tine in casa? Aceasta aplicatie conceputa de Benjamin Moore iti sugereaza diferite variante de culori care s-ar potrivi, sa zicem, cu aspectul unei camere din casa ta. E un bun punct de pornire pentru ca in acest fel reduci riscurile unei gafe de amenajare si iti dai seama in ce nunate merita sa investesti efort si bani.

Asadar, daca esti pasionat sau doar amator de home design si amenajari, merita sa incerci, in functie de nevoi, aplicatiile despre care ti-am povestit. Si, pentru ca nicio aplicatie, oricat ar fi de performanta, nu functioneaza cum trebuie fara un telefon cu memorie pe masura, iti recomandam sa optezi pentru Samsung Galaxy S8 Plus, cu 4GB de RAM si 64 GB 4G. Cu ajutorul acestuia vei putea experimenta o gramada de aplicatii mobile cu foarte multa lejeritate, iar casa ta va beneficia din plin de ele.

Sursa foto: unsplash.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea