Amenajarea casei

#casa #mansarda #amenajare casa #mansarda casa

Tipuri de camera pentru mansarda

De cele mai multe ori, mansardele sunt spatii nefolosite, fie din lipsa de finante, fie din lipsa de inspiratie. Este insa un spatiu foarte pretios in economia unei case si trebuie folosit la maxim. Mansarda poate fi cu usurinta transformata in dormitor, biblioteca, camera de joaca pentru copii sau pentru adulti.

Cum sa transformi mansarda intr-o camera

In primul rand, pentru a transforma mansarda intr-o camera trebuie sa faci curatenie. Al doilea pas este sa izolezi mansarda si sa insepctezi toate imbinarile. Daca vechea izolatie s-a micsorat este indicat sa o inlocuiesti, deoarece nu va mai fi eficienta. Foloseste izolatii din fibra de sticla pentru tavan si izolatii mai delicate pentru podea.

Dupa ce izolezi mansarda, este indicat sa instalezi si o podea pentru mansarda. Podelele pot fi din parchet, gresie sau mocheta. De asemenea, este indicat sa instalezi ferestre noi, pentru a oferi mansardei lumina naturala si ventilatie. Daca mansarda are deja ferestre, este indicat sa le verifici bine si daca nu esti multumit de ele sa le inlocuiesti.

Dupa instalarea ferestrelor, mansarda trebuie sa beneficieze si de o instalatie de ventilatie. Poti instala ventilatoare de tavan sau un aparat de aer conditionat. Finalizeaza toate instalatiile electrice. Pentru aceste treburi este indicat sa angajezi un electrician care va sti foarte bine ce ai nevoie in mansarda.

Cum poti transforma mansarda

Mansarda poate fi transformata cu usurinta in mai multe camere, pe care intreaga familie le poate folosi cat mai eficient. Una dintre solutii este sa transformi mansarda in camera pentru copii. Astfel cei mici vor avea spatiul lor separat de al parintilor, iar parintii se pot bucura de mai multa intimitate si vor avea mai mult spatiu in casa pentru invitati.

Dormitorul
este o alta solutie pentru amenajarea mansardei. Fie poate deveni dormitorul principal al casei, fie un dormitor secundar, pentru oaspeti. In acest fel, prietenii sau membrii familiei care vor veni in vizita la tine se vor bucura de un spatiul al lor, departe de activitatile zilnice ale familiei tale.

Mansarda poate fi amenajata si ca biblioteca. Spatiul generos de care o mansarda dispune este ideal pentru o camera de studiu, o biblioteca sau un birou. Trebuie sa ai insa grija la iluminat. Pe langa ferestre, este indicat sa instalezi si alte surse de lumina.

De asemenea, mansarda poate fi transformata in camera de recreere sau de joaca pentru adulti. Aici poti amenaja o camera pe care sa o folosesti atunci cand iti inviti prietenii pentru o seara de jocuri sau de filme. Aici poti instala o masa de biliard, tabla de darts, masa de fussball, dar si un monitor pentru jocuri pe calculator.

Tot in mansarda poti amenaja si o sala de sport. Aici poti instala aparate speciale de fitness si aerobic, mingi sau gantere, dar si o bicicleta medicala. De asemenea, poti instala si un CD player pentru a stimula miscarea in aceasta camera. In acest fel vei avea in permanenta o sala unde poti face miscare si unde te poti mentine in forma.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea