Amenajarea casei

#casa #amenajare casa #rolete ferestre # rolete # ferestre casa

Rolete pentru ferestre

Roletele de ferestre se pot dovedi o alegere originala daca iti doresti sa oferi un plus de personalitate unei incaperi. Diferite de jaluzelele ori perdelele clasice, roletele iti vor proteja locuinta de lumina excesiva si o vor imbogati, totodata, si din punct de vedere estetic.

Ce sunt roletele pentru ferestre

Roletele sunt jaluzele de interior, orizontale, prevazute cu un mecanism de rulare in partea superioara. Disponibile intr-o varietate de materiale, cu diverse proprietati, si culori, roletele pentru ferestre sunt ideale in camere precum bucataria sau biroul.

Tipuri de rolete pentru ferestre

Roletele pentru ferestre variaza in functie de materialul din care sunt confectionate, dar si in functie de colorit, avand beneficiul de a putea fi decorate in mod fantezist, pentru a se plia pe dorintele unui numar mare de clienti.

In functie de materialul din care sunt confectionate, roletele pentru ferestre se impart astfel:

Rolete textile. Cele mai raspandite modele, roletele textile sunt confectionate de regula din bumbac, poliester ori o combinatie de aceste doua materiale. Sunt practice, usor de curatat si sunt disponibile in culori foarte variate, cu imprimeu sau nu.

Rolete cauciucate. Roletele de acest tip sunt, de asemenea, textile, insa sunt prevazute cu un strat de cauciuc care impiedica patrunderea luminii in totalitate. Roletele cauciucate sunt recomandate in incaperile mici, cu umezeala ridicata.

Rolete din bambus. Roletele pentru ferestre pot fi confectionate si din materiale naturale, precum bambusul, si sunt disponbile intr-o bogatie de modele, cu impletituri diferite. Usor de intretinut, roletele din bambus creeaza o atmosfera placuta, calda, in camera in care sunt folosite, fiind eficiente si la blocarea luminii exterioare.

Avantajele roletelor pentru ferestre

Roletele pentru ferestre, din material textil, cauciucate sau din bambus, reprezinta alegeri inspirate pentru camerele casei datorita eficientei cu care blocheaza lumina, oferind, in acelasi timp, un aspect placut intregii incaperi.

In functie de nivelul de luminozitate dorit, roletele pentru ferestre pot permite trecerea luminii sau o pot bloca 100%. Bumbacul si poliesterul necauciucate filtreaza razele de soare, lasand sa patrunda o lumina calda in interiorul incaperii.

Roletele prezinta si avantajul de a putea fi montate pe orice tip de rama a geamului, indiferent de materialul din care este realizata: tamplarie PVC, aluminiu ori lemn. Totodata, roletele pot fi fixate si direct in perete.

Roletele pentru ferestre sunt si usor de actionat: sunt prevazute cu snur cu bile si au un sistem de franare care permite oprirea la orice inaltime. Existenta acestui sistem permite, in acelasi timp, si reglarea nivelului de lumina care patrunde in camera.

Preturile roletelor pentru ferestre

Preturile variaza de la un producator la altul, dar si in functie de materialul si dimensiunea aleasa. Roletele semi-opace sunt, de asemenea, mai ieftine decat cele complet opace, de tip black-out (cauciucate).

Astfel, poti gasi rolete pentru ferestre din material textil, semi-opace, la preturi cuprinse intre circa 85 lei/mp si 135 lei/mp. Rolete opace poti gasi la preturi cuprinse intre circa 120 lei/mp si 185 lei/mp.

Foto: jaluzele-verticale.co
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea