Amenajarea casei

# blitz imobiliare #cumparare locuinta # alegere casa #cumparare casa

Cum sa alegi o locuinta intr-o zona ideala?

In momentul in care te-ai hotarat sa-ti cumperi o locuinta, dupa ce ai depasit momentul intrebarilor legate de sursele de finatare pentru viitoarea achizitie, este foarte important sa faci o selectie a zonelor unde ti-ar placea sa locuiesti. Nu uita insa de buget!

Evident, fiecare dintre noi si-ar dori o locuinta ieftina, mare si in cel mai bun cartier al orasului. Insa exista oameni fericiti si daca nu stau in centrul orasului. Uneori linistea cartierelor marginase, in perfecta armonie cu natura, este de preferat agitatiei din oras.

Cand parcurgi aceasta etapa, trebuie sa iti pui intrebarea: ce cartier se potriveste mai bine stilului meu de viata si al familiei mele? Raspunsurile trebuie sa cuprinda cateva aspecte importante, de care trebuie sa tii cont:
 

  • pretul proprietatilor si tendintele;
  • dezvoltarea cartierului; se construiesc blocuri si magazine noi? Se lucreaza la reteaua de canalizare? Se modernizeaza strazile?
  • calitatea scolilor;
  • traficul si reteaua de mijloace de transport in comun;
  • distanta fata de locul de munca;
  • rata criminalitatii;
  • accesul la facilitati, scoli, spitale, magazine, parcuri, stadioane, teatre, muzee, etc.


Strategiile, atunci cand esti pe cale sa achizitionezi o proprietate intr-un cartier bun, dupa ce ai depasit faza de informare descrisa anterior, ar trebui sa tinteasca un scop unic: o locuinta potrivita pentru tine si familia ta, la cel mai bun pret, intr-o zona care sa va asigure bunastare. Evident, preferintele difera de la un individ la altul, insa fiecare dintre noi, atunci cand facem acest pas- achizitionarea unei locuinte, ne dorim o scoala buna pentru copii, distanta mica fata de serviciu sau macar posibilitate de acces rapid, trafic redus, aer curat, vecini prietenosi etc.

Si pentru ca la inceputul articolului am fixat trei elemente ale locuintei ideale: mare, ieftina si bine pozitionata, strategia unei achizitii bune este sa grupam aceste elemente doua cate doua. Stim! Nu vei cumpara locuinta perfecta, dar vei cumpara o locuinta buna, in care, garantat, vei avea o viata placuta alaturi de cei dragi.

Fie ca vei renunta la confortul oferit de o casa mai spatioasa, dar in schimb te vei incadra in buget, iar casa va fi intr-unul din cele mai bune cartiere ale orasului, fie ca vei alege un cartier mai de la marginea orasului, dar vei avea o locuinta spatioasa si la bani putini, fie vei imprumuta de la prieteni pentru ca locuinta visurilor costa mai mult decat iti permiti, in toate aceste trei cazuri vei face o afacere buna. Nu te grabi, nu actiona instinctiv, cantareste bine toate aspectele! Pentru ca o locuinta o cumperi pe viata!

Succes!

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.

Blitz Imobiliare este o agentie imobiliara din Cluj Napoca ce ofera clientilor sai servicii imobiliare integrate si o baza de date completa, cu oferte actualizate la zi: vanzari si inchirieri apartamente (www.clujapartamente.ro), case-vile, spatii comerciale, de birouri si industriale, terenuri.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea