Amenajarea casei

Tendinte 2013 in designul interior

In 2013, designul interior este mai simplu si mai putin costisitor. Mobilierul reconditionat, imprimeurile dinamice cu dungi, nuantele de crem si albastru sunt unele dintre principalele elemente de design interior pentru anul viitor.

Iata tendintele 2013 in designul interior:

Imprimeuri si modele la moda in 2013

Imprimeurile animaliere revin la moda in 2013, insa intr-o alta forma decat cea asteptata. In locul imprimeurilor leopard sau zebra, in 2013 se poarta tesaturile care reprezinta animale de casa precum cainii sau elefantii.

Imprimeurile geometrice sau grafice suprapuse sunt si ele in tendintele designului interior in 2013. Acest tip de model este unul dinamic, modern, care creeaza impresia de miscare.

Florile sunt unele dintre cele mai intalnite modele de design interior si, in 2013, acestea sunt in tendinte. In acest an, florile se folosesc in designul interior intr-o forma moderna, picturala, mai degraba sugerata decat concreta.

Culori la moda in 2013 in designul interior

In designul interior din 2013, paleta cromatica are la baza culori neutre, sofisticate, pe care se pot construi texturi, puncte de atractie, forme si reprezentari inspirate din natura.

Principala culoare la moda in 2013 este albastrul, o alegere potrivita atat pentru interioarele masculine, cat si pentru cele feminine. In 2013, se poarta atat albastrul deschis, cat si bleumarinul.

Ca baza de culoare, in 2013 se foloseste maroul de piele naturala, de la care se construieste un intreg ambient. Alte culori naturale in tendinte in 2013 sunt masliniul, cremul si cappuccino.

Rosul este o alegere potrivita in 2013 pentru a crea accente de culoare. Rosul nu este recomandat pentru fundaluri sau utilizari excesive. Alte accente de culoare sunt create cu purpuriu.

Luminozitatea poate fi creata in 2013 prin accente moi de galben pal, care deschid incaperile decorate in culori inchise sau in nuante intense.

Mobilier reconditionat

Anul 2013 este in continuare un an de criza financiara. Vechile piese de mobilier pot fi reconditionate, insa transformarea lor trebuie sa fie una spectaculoasa, cu un impact vizual puternic.

De exemplu, un simplu bufet este readus la viata printr-o combinatie de turcoaz si culoarea lemnului natural. Piesele de ceramica si cosurile impletite sunt materiale naturale, aspectuoase si nepretentioase.



Sursa foto: lushome.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare