Amenajarea casei

#avantaje #consum de energie #becuri fluorescente #lumina calda #lumina rece

Afla totul despre becurile fluorescente

Stiai ca poti economisi pana la 80% din costurile cu energia pentru casa cu ajutorul corpurilor de iluminat economice? Becurile fluorescente au o durata mare de viata si sunt potrivite pentru orice corp de iluminat. Descopera mai jos care sunt beneficiile becurilor fluorescente!

Ce sunt becurile fluorescente

Becurile fluorescente fac parte din categoria becurilor economice sau a becurilor cu un consum redus de energie. Aceste becuri consuma cu pana la 80% mai putina energie decat becurile incandescente obisnuite, insa furnizeaza aceeasi cantitate de lumina.

Cunoscute si sub numele de lampi fluorescente compacte, aceste becuri au o durata de viata mai mare si sunt mult mai eficiente. Sunt dotate cu un invelis care disimuleaza tuburile umplute cu gaz si au un aspect apropiat becurilor clasice.

Durata de viata a unui bec fluorescent este intre 6.000 si 15.000 de ore, in functie de conditiile de utilizare. Becurile fluorescente radiaza o lumina de calitate, de diverse temperaturi, masurate in grade Kelvin. Astfel, pentru momentele de relaxare sunt recomandate becurile de 2700 K. care ofera "lumina calda", iar pentru momentele active, becuri de 4000 K, care ofera "lumina rece".

Becurile fluorescente emana o stralucire puternica in cateva secunde si au forme diferite, astfel incat sa incapa in orice corp de iluminat.

Cum afecteaza sanatatea becurile fluorescente

Becurile fluorescente contin o cantitate mica de mercur, care este inchisa in siguranta. Mercurul este necesar pentru functionarea tuturor lampilor fluorescente si ajuta la radierea luminii. Chiar daca au in componenta mercur, acesta nu este eliberat in atmosfera, astfel ca folosirea acestor becuri este sigura pentru organismul uman.

Daca becul fluorescent s-a spart, este recomandat sa aerisesti bine incaperea, timp de 20-30 de minute si sa indepartezi cioburile cu manusi. Acestea trebuie depozitate intr-o punga de plastic inchisa in cosul de gunoi, dupa care stergi locul cu o carpa umeda. Ai grija insa sa nu folosesti aspiratorul pentru a indeparta becul spart.

Cum trebuie aruncate becurile fluorescente

Becurile fluorescente contin elemente electronice complexe si nu trebuie aruncate impreuna cu gunoiul menajer. Aceste becuri trebuie duse la magazinele care comercializeaza astfel de produse sau la alt punct special de colectare a echipamentului electronic defect.


Sursa foto: cronicadeiasi.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea