Amenajarea casei

#stilul scandinav # design casa #amenajare casa

Stilul scandinav: simplitate si imaginatie

Designul scandinav este inca la moda si se afla printre preferatul celor ce vor sa isi amenajeze casa intr-un stil modern. Principalul motiv pentru care este atat de apreciat este simplitatea prin care se caracterizeaza. Interioarele curate, fara accesorii si decoratiuni ce incarca inutil camerele sunt foarte apreciate in designul nordic.

 

Prin ce se defineste stilul scandinav?

Este foarte cunoscut faptul ca nordicii trec prin ierni grele, cu foarte putina lumina naturala si zile scurte. De aceea au folosit designul interior pentru a contrabalansa aceste minusuri aduse de natura si pozitionarea geografica. Au creat spatii luminoase, interioare simple, unde albul este prezent indiferent de circumstante. Ferestrele mari lasa lumina sa intre cat mai mult posibil, iar peretii si podelele in nuante deschise transforma orice camera intr-un loc spatios si primitor. Nu numai ca au reusit sa aduca lumina in casele lor, dar au folosit simplu si cu multa imaginatie obiectele de mobilier si cele decorative. Materialele din care sunt confectionate obiectele ce dau viata locuintelor scandinave vor fi intotdeauna naturale. Scaune si mese de lemn, covoare din lana sau bumbac, obiecte de iluminat cu abajururi simple si metalice sunt numai cateva obiecte de mobilier si decorative cu specific scandinav.

Cum sa ai parte de stilul scandinav in casa ta?

Imaginile cu locuinte decorate in stil scandinav ne fac sa ne dorim o casa amenajata in stilul nordic. Stim ca lucrurile simple sunt cel mai greu de facut, dar in cazul designului scandinav nu este deloc asa. Pasii pe care trebuie sa ii urmezi pentru a avea o casa amenajata in stil scandinav sunt foarte simpli. In primul rand, trebuie sa ai peretii albi, iar parchetul ales sa aiba o nuanta foarte deschisa de gri, crem, poate chiar alb. Culoarile obiectelor de mobilier specifice acestui stil intra in paleta cromatica pe care o gasim in amenajarile nordice: nuante de gri, maro, negru si chiar alb.

Obiectele de mobilier nu sunt piesele centrale intr-o casa amenajata in stil scandinav. Ele isi implinesc datoria functionala. In schimb, decoratiunile, corpurile de iluminat si piesele mici de mobilier sunt cele ce aduc viata si pot deveni punctul de atractie in orice camera. Chiar daca paleta cromatica a stilului scandinav nu include nuante puternice, pot fi folosite mici obiecte pentru a aduce un accent intr-o camera monocroma.

Intr-un interior alb, contrastul alb-negru este foarte folosit. Pernele decorative, pledurile, tablourile si alte obiecte decorative sunt de cele mai multe ori negre si contrasteaza cu baza alba a oricarei camere. Specifice designului scandinav sunt modelele si imprimeruile geometrice. Le poti gasi pe tablouri, perne, covoare, paturi si alte obiecte decorative.

Stilul scandinav nu este numai despre simplitate, monocromie, mult alb si spatiu. Stilul scandinav inseamna imaginatie. Fara imaginatie vei copia doar un interior pe care l-ai vazut intr-o revista si nu vei da locuintei personalitatea de care are nevoie.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului