Amenajarea casei

# design casa #amenajare casa #locuinta

Sfaturi pentru a te simti ca acasa in noua locuinta

Cand te muti intr-un loc nou, poate trece o perioada destul de lunga pana cand te simti cu adevarat acasa. In special in cazul in care schimbi si orasul, sau chiar tara, aceasta senzatie se va lasa asteptata. Exista, totusi, cateva lucruri pe care le poti face pentru a regasi acel ceva de care te bucurai in vechea locuinta. De la amenajare, la o schimbare in starea de spirit generala, tot ceea ce te ajuta poate fi incorporat incet in procesul de acomodare. Iata cateva sfaturi care te vor ajuta:

Amenajeaza in stilul tau preferat

Poate cele mai importante elemente care ne fac pe toti sa ne simtim ca acasa sunt lucrurile pe care le avem in jurul nostru. De aceea este important sa incepi prin a decora locuinta dupa bunul tau plac. Poti incepe cu iluminatul, deoarece acesta poate face diferenta in ceea ce priveste atmosfera si ambianta. Daca vrei sa dai tonul fiecarei situatii, fiecarui moment al zilei si eveniment petrecut la tine acasa, alege un iluminat inteligent, pe care il poti controla chiar prin Bluetooth. Acesta iti ofera posibilitatea de a seta tipul de lumina (rece sau calda), dar si diferite culori si intensitati ale acestora pentru seri cu adevarat relaxante. Si, de ce nu, pentru petreceri, imediat ce situatia actuala revine la un anumit grad de normalitate.

Pe langa lumini, ocupa-te de achizitionarea covoarelor, a paturilor si a asternuturilor. De asemenea, pernele si accesoriile decorative vor oferi o caldura sufleteasca locului, iar odata ce instalezi toate aceste elemente nu vei mai simti acea racoare de casa noua si te vei putea relaxa cu adevarat.

Adu viata in locuinta

Daca te muti singur poate fi si mai greu sa te simti ca acasa imediat, dar organizarea intalnirilor restranse te poate ajuta sa depasesti acest moment mai usor. Organizeaza cine alaturi de doi sau trei prieteni apropiati, ori cu familia, daca locuiesti in acelasi oras cu ei. Atmosfera dinamica din casa va aduce cu siguranta acel sentiment specific si vei simti ca apartii spatiului in care te-ai mutat. Nu doar prezenta persoanelor la tine acasa, ci si activitatile precum gatitul sau curatenia au o mare influenta asupra regasirii linistii de care ai nevoie pentru a te simti ca acasa.

Chiar si atunci cand esti singur, incearca sa petreci cat mai mult timp in toate camerele apartamentului si fa tot posibilul sa le faci suficient de primitoare pe fiecare. Nu te izola in dormitor sau in zona pe care o folosesti ca birou de acasa, ci bucura-te de tot ceea ce-ti ofera noua locuinta. Cumpara cateva plante mai mari si asaza-le in colturile goale sau in zonele care par mai pustii. Este recomandat sa incluzi elemente cu multa energie pozitiva, chiar daca vrei sa pastrezi aerul minimalist al unei locuinte moderne.

Organizeaza-ti toate lucrurile

Mutarea aduce cu sine si perioada in care „traiesti in cutii” si amani sa-ti organizezi temeinic lucrurile. Acest lucru nu face decat sa intensifice senzatia ca nu apartii locului sau ca simti un gol. Pentru ca noua ta locuinta sa se simta ca acasa, trebuie sa te ocupi de organizarea lucrurilor inca din primele zile in care te muti. Motivatia poate veni odata ce ai piesele de mobilier necesare, accesoriile pentru curatenie, gatit si pentru viata de zi cu zi, dar si electrocasnicele necesare.

Poti cere ajutorul prietenilor, daca esti singur, iar daca te muti cu familia poti oferi roluri specifice fiecarui membru. De la haine, la carti si alte obiecte, toate trebuie sa aiba un loc, pentru a te putea simti, in sfarsit, acasa. Odata ce rezolvi acest capitol, nu-ti mai ramane decat sa te bucuri de noul spatiu, noua viata pe care o vei cladi in acest loc si inceputul unei perioade frumoase.

Mutarea iti va oferi o senzatie de prospetime mai ales daca o faci la inceputul primaverii, cand toata natura renaste si lasa in urma povara gerului. Bucura-te de aceasta oportunitate si fii cat mai organizat din toate punctele de vedere. Doar asa vei avea un loc pe care sa-l numesti acasa cat mai repede.

Sursa foto: pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea