Amenajarea casei

#lucruri la care sa renunti #primavara #curatenie casa

7 lucruri din casa la care trebuie sa renunti in aceasta primavara

Primavara este anotimpul perfect pentru o curatenie generala si pentru noi inceputuri. In acest sezon este indicat sa faci o curatenie generala in casa, dar si in viata.

 

Prin urmare profita din plin de aceasta perioada pentru a scapa din casa de toate acele lucruri pe care le-ai adunat de-a lungul anilor, dar pe care nu le-ai folosit, sau de cele uzate pe care le mai tii fie pentru ca tot amani sa le arunci, fie pentru ca le pastrezi pentru ca cine stie, poate intr-o zi vei avea nevoie de ele. 

Iata sapte lucruri pe care le ai in acest moment in casa, dar care nu iti aduc niciun beneficiu! Scapa chiar acum de ele. 

1. Chitante, facturi, ziare, reviste

Recunoaste! Cate sertare ai umplut de-a lungul timpului cu tot felul de hartii? De la facturi, la chitante, ziare, reviste si pana la alte hartii total nefolositoare. Toate acestea ocupa loc inutil si nu iti aduc niciun beneficiu. Scapa chiar acum de ele si fa loc altor obiecte, folositoare.

2. Mancare si bautura veche/nesanatoasa

De cate ori nu ai cumparat alimente si bauturi de care ai uitat sau care sunt nesanatoase, desi incerci sa duci un stil de viata sanatos? Profita de acest anotimp pentru a verifica toate alimentele din casa, de la cele pe care le tii in camara, pana la cele din rafturile din bucatari, din frigider si chiar din congelator. Arunca tot ce este expirat, dar si tot ce este nesanatos (sucuri, gustari, dulciuri si alimente bogate in grasimi si carbohidrati).

3. Asternuturi de pat vechi

Asternuturile de pat vechi nu au ce cauta in casa ta. Daca sunt uzate, rupte sau patate, locul lor este la gunoi! Deja nu le mai folosesti si le-ai schimbat cu unele noi, dar ceva te retine sa le arunci. Fa-ti chiar acum curaj si arunca-le la gunoi.

4 Prosoape vechi si uzate

Si prosoapele vechi, uzate, sunt numai bune pentru a fi aruncate. In momentul in care materialul se invecheste si incepe sa lase scame, sau se rareste si nu mai are aceeasi capacitate de absorbtie, este clar ca trebuie sa le arunci.

5. Ustensile de bucatarie uzate

Cate tigai si oale cu smaltul sarit ai? Cate linguri din lemn arse, tocite si uzate tii in sertar? Si lista ustensilelor uzate din bucatarie poate contina. Fa chiat acum o zuratenie temeinica printre acestea si arunca tot ce este uzat, dar si acele ustensile pe care nu le-ai folosit de ani de zile. Cu siguranta nu o vei mai face. 

6 Bibelouri si decoratiuni sparte/deteriorate

Decoratiunile trebuie sa dea un vibe bun incaperii in care sunt puse. Acestea trebuie sa atraga atentia intr-un mod delicat si sa aduca o imbunatatire designului camerei. Niste decoratiuni sparte, crapate, uzate, nu vor putea sa faca asta. Prin urmare trebuie sa le arunci la gunoi.

7 Obiecte si haine pe care nu le-ai mai folosit de ani de zile

Hai sa recunoastem! Ai zeci de astfel de obiecte depozitate, daca nu mai multe, de existenta carora ai si uitat. De la telefoane vechi, la diverse aparate si pana la haine, cosmetice etc.

Nu pare deloc tentant sa iei totul la mana, insa odata ce termini de facut acest lucru te vei simti mult mai bine, iar casa va parea mai aerisita. Asadar dedica-ti un weekend in care sa iei fiecare lucru din casa la mana si sa verifici daca mai este bun. Pe cele bune le poti dona, daca se numara printre cele pe care nu le mai folosesti, in schimb pe cele deteriorate le poti arunca fara regrete.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare