Amenajarea casei

#electrocasnice #masina de spalat #program masina de spalat #calcar masina de spalat

Prelungeste viata masinei de spalat

Masina de spalat este un obiect electrocasnic ce este achizitionat pe termen indelungat. Pentru ca sa te bucuri de investitia ta cat mai mult timp exista cateva metode prin care poti spori eficienta masinei de spalat, fara ca aceasta sa fie afectata de uzura. In plus, daca respecti aceste sfaturi, vei plati o factura mai mica la curent iar si hainele tale se vor curatata foarte bine dupa fiecare ciclu de spalare .

1 Concentratia mare de minerale din apa ca fierul de exemplu are un efect negativ asupra masinii de spalat. Acesta se depune pe tevi si ingreuneaza fluxul de apa solicitand mai mult aparatul electrocasnic. Astfel, in cazul in care locuiesti intr-o zona in care concentratia de minerale din apa este foarte mare este bine sa folosesti un filtru .

2 Pentru ca masina ta de spalat sa nu se uzeze si sa functioneze la capacitate maxima, este recomandat sa cureti foarte bine furtunul de evacuare a apei, la circa 3 luni. Desurubeaza-l si baga-l sub un jet de apa de la robinet pentru a-l desfunda.

3 In general, este recomandat sa scoti hainele imediat dupa ce s-a incheiat programul de spalare. Si acest lucru pentru ca, atata timp cat in cuva masinii de spalat se mentine o temperatura calda, bacteriile de dezvolta mult mai repede decat intr-un mediu mai rece. Lasate mai mult de 4-5 ore, hainele pot prinde un miros foarte neplacut, greu de indepartat ulterior. De asemenea, nu pastra hainele murdare in cuva masinii de spalat in lipsa unui cos de rufe .

4 Evita sa incarci peste masura masina pentru ca o vei suprasolicita. Masina de spalat se va incalzi si, in timp, se va uza mai repede. In plus, hainele tale nu se vor curata atat bine pentru ca vor fi mult prea inghesuite.

5 Recipientul pentru detergent se poate extrage precum un sertar (in cazul masinilor cu incarcare frontala) sau poate fi indepartat apasand butoanele laterale (in cazul in care recipientul este pozitionat pe usa masinii de spalat cu incarcare verticala). Curatarea acestuia este foarte importanta deoarece in timp, orificiul de drenare a apei se poate infunda, hainele urmand a fi spalate fara detergent.

6 Curata resturile de hartie ramase in cuva masinii de spalat dupa ce ai scos hainele. Sterge apoi peretii cu o carpa uscata sau cu servetele din hartie absorbante. Atat interiorul cat si usa masinii de spalat vor fi foarte bine curatate si uscate pentru a elimina cea mai mare parte a umezelii.

7 Daca masina este montata in baie, este bine sa inchizi capacul in perioada in care se formeaza aburi in incapere, pentru a evita patrunderea umezelii in interior.

8 Unii producatori de masini de spalat recomanda folosirea unui program special pentru curatarea masinii. In caz ca masina ta nu este dotat cu un asemenea program, retine ca poti folosi clor. Acesta este inamicul cel mai puternic al mucegaiului. In cazul in care hainele tale nu permit utilizarea clorului la spare, poti seta un program doar pentru curatarea masinii de spalat. Adauga clor in recipientul special si porneste programul.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare