Amenajarea casei

#materiale textile #materiale mobila #textile casa

Ce materiale alegem intr-o casa cu animalute

In cazul in care esti fericitul posesor al unui animalut de companie pe care il tii in casa, este bine sa stii ca orizontul tau privind decorarea locuintei cu diverse textile este destul de limitat. Unele materiale sunt foarte greu de curatat sau reparat odata ce au intrat in gherutele unei pisici sau a unui catel, astfel ca este bines a le eviti. Iata o lista cu textilele recomandate si nerecomandate intr-o casa in acre exista un caine sau o pisica:

 

1 Materiale textile recomandate

Pielea

Naturala sau ecologica, pielea este o alegere buna pentru cei care cresc animalute de companie . Pielea poate fi curatata usor de par si murdarie cu o solutie speciala. Desigur, dezavantajul este ca pielea poate fi zgariata foarte usor. Poti incerca sa-ti dresezi pisica sa nu-si ascute gherutele de canapeaua sau fotoliul tau. Este bine sa stii ca insa exista solutii speciale pentru indepartarea zgarieturilor.

Microfibra

Parul de animale poate fi indepartat cu usurinta de pe microfibra cu o rola speciala sau chiar cu mana sau, in caz de pete, poti spala materialul usor cu o solutie din apa calduta si sapun. Microfibra este un material textil sintetic foarte rezistent la zgarieturi si fisuri.

Fibre liberiene

Inul, canepa si iuta sunt materiale destul de rezistente la spalari repetate si la ghearele animaultelor de companie. Fibra de in este mai rezistenta decat bumbacul, in timp ce fibrele de canepa sunt mai rezistente decat cele de in.

Blug

Acest material este foarte durabil si usor de curatat. Blugul nu poate fi folosit pentru sufragerie insa il poti folosi cu incredere pentru decorarea dormitoarelor, holurilor sau bucatariilor.

Canvas

Canvasul este o panza asemanatoare celei folosite pentru pictura, realizata din bumbac. Este foarte durabila, rezistenta la zgarieturi si poate fi spalata la masina automata.

2 Materiale textile nerecomandate

Chenille

Este un material sintetic, placut la atingere, folosit adesea pentru confectionarea snururilor, ciucurilor, atelor pentru martisoare dar si cuverturilor etc. Insa odata ce acest material intra in gherutele unei pisici nu va mai poate fi reparat astfel ca este recomandat sa-l eviti.

Catifea

Moale si placuta la atingerel, catifeaua atrage ca un magnet animalutele. Catifeaua este usor de curatat in ceea ce priveste parul insa in ceea ce priveste petele nu. In plus, isi pierde aspectul atunci cand este spalata astfel ca o pata lasata de un caine sau o pisica poate sa cauzeze o paguba permanenta.

Matase

Matasea este un material pretentios ce se pateaza si se rupe repede, se curata greu si nu rezista bine la umiditate. Astfel, este recomandat sa eviti sa-ti decorezi casa cu perdele sau alte obiecte din matase atunci cand detii un animalut de companie.

Stofa

Stofa este un material ce poate fi curatat de pete relativ usor insa cand vine vorba de parul lasat de animalute avem o problema. Acesta patrunde usor in material si poate fi foarte greu de indepartat. De asemenea, stofa nu poate fi remediata daca a fost gaurita dupa ce a ajuns in gherutele unui animalut de companie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea