Amenajarea casei

#amenajarea casei #decorarea casei #culori

Negru

Daca in Occident negrul este asociat cu moartea, depresiile si personajele negative, in Kenia, Tanzania aceasta culoare este asociata cu fertilitatea si viata. Oricum, negrul este o culoare controversata, pentru unii exprimand putere si autoritate in timp ce altii o asociaza cu disperarea si jalea.


Efectele culorii


Pe de o parte, negrul este considerat o culoare trista, deprimanta iar pe de alta parte una eleganta, misterioasa, sofisticata. Hainele negre inca sunt considerate un simbol al elegantei si sofisticarii.

Desi culoarea a fost asociata cu demonii si vrajitoarele, preotii o poarta pentru a-si arata supunerea fata de Dumnezeu.

Din cauza ca este o culoare foarte sumbra si inchisa a fost asociata cu moartea insa negrul reprezinta si increderea si durabilitatea.

In general, majoritatea persoanelor asociaza culoarea neagra cu ocazii formale si serioase.


Indicatii terapeutice


Negrul nu prea este foarte folosit in cromoterapie in comparatie cu alte culori. Totusi aceasta culoare se utilizeaza pentru tratarea bolilor aflate in stadiul incipient sau pentru cele care nu au manifestari exterioare.


Daca boala se manifesta printr-o inrosire, fara nici un fel de umflatura sau durere se trateaza cu ajutorul culorii negru.


Negru in amenajarea casei


Negrul da un aspect elegant si sofisticat locuintei si este ideal pentru a scoate in evidenta un anumit lucru dintr-o camera. Insa aceasta culoare nu trebuie folosita in exces pentru ca lasa senzatia de spatiu stramt.

Negrul va pune in valoare alte culorile mai deschise din casa. Daca sunt asezate pe un fundal de culori deschise sau neutre, obiectele negre vor iesi tot timpul in evidenta.

Ramele foto sau tablourile asezate pe un perete deschis la culoare arata foarte bine si au un aer elegant.

Negrul poate fi combinat cu aproape orice culoare, cu exceptia celor foarte intunecate astfel ca este recomandat sa eviti combinatiile de tipul negru-maro inchis.

Intr-un loc in care ambientul este decorat cu negru luminile sunt foarte importante astfel ca, pe langa sursele de lumina naturala este recomandat sa apelezi si la surse alternative ca spoturi, lustre, lampi.


Feng Shui si negru


In Feng Shui, negrul, culoarea Yin a noptii, a apei adanci si a universului este asociata cu feminitatea, deci o energie pasiva.

Este folosit in zona de nord si est a locuintei pentru a adauga putere, adancime si definire spatiului. Nu trebuie folosit in exces, ci mai degraba pentru a accentua culorile, pentru ca poate fi depresiv si predispus la a absorbi energia si vitalitatea.

Intrucat negrul aduce energia de stabilitate este bine ca in interior sa nu depaseasca nivelul ochiului.

Nu este considerat in mod normal o culoare norocoasa, dar folosit cum trebuie poate fi benefic pentru cariera si bani.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea