Amenajarea casei

# lumanari casa # element decorativ #decoratiuni lumanari #decoratiuni casa #amenajare casa #lumanari

Lumanarile elementul decorativ care nu trebuie sa lipseasca din casa ta!

Lumanarile schimba radical atmosfera dintr-o casa. Pot induce o stare de liniste, relaxare, te ajuta sa creezi o atmosfera romantica sau sa dai o nota calda intregului decor.

 

Lumanarile sunt elementul decorativ care nu ar trebui sa lipseasca din casa ta. Iata cat de simplu este sa obtii cateva decoratiuni elegante cu lumanari, fara sa investesti foarte mult in materiale. Foloseste doar ce ai in casa, reconditioneaza piese vechi si lasa-ti creativitatea sa dea forma celor mai frumoase lumanari decorative.

1. Felinare din lumanari

Felinarele dau un aer de poveste decorului, poate si pentru ca le-am intalnit in multe basme si filme ale copilariei. Poti pastra acea magie speciala in decor, cu niste felinare deosebite. Lumina pe care o fac este calda. Foloseste felinare de forme si marimi diferite pentru un aspect cat mai spectaculos.

2. Culori, texturi, pietre

Daca ai suficient spatiu in camera, foloseste de exemplu o masuta de cafea pentru a replica un semineu, folosind diferite texturi, culori si cateva pietre slefuite. Seara, cand iti doresti sa te relaxezi citind o carte sau savurand un ceai la tine in living, aceste lumanari vor face o lumina blanda si calda dandu-ti impresia ca esti langa semineu, desi nu ai unul in casa.

3. Suport pentru lumanari dintr-o oglinda veche

Stilul Shabby chic iti da ocazia sa reconditionezi si sa dai o noua utilizare obiectelor vechi din casa. De aceasta data, dintr-o oglinda veche inramata poti sa faci o tava perfecta pe care sa asezi niste lumanari. Oglinda va reflecta lumina calda a lumanarilor, amplificand-o in incapere.

4. Aranjament natural din muschi si lumanari

Cand combini albul cu verdele obtii un tablou natural perfect. Acest aranjament foloseste muschiul verde la baza, in contrast cu albul lumanarilor si al tavii. Decorul minimalist aduce in interior o particica de natura si contribuie la o atmosfera relaxanta. Daca nu gasesti muschi natural, poti alege varianta de muschi artificial pe care il gasesti in magazinele de decoratiuni.

5. Suporturi pentru lumanari din pahare de vin

Pentru un aranjament sofisticat al mesei, foloseste elemente din decor. Paharele de vin cu design auriu sunt perfecte pentru a servi drept suporturi pentru lumanari. Lumina se va reflecata prin pahare si va aduce rafinament si mister intr-un decor de petrecere. Nu renunta nici la decoratiunile florare care vor intregi tabloul.

6. Aranjament Zen

Gradinile Zen au elemente putine, dar usor de gasit. Foloseste pietre, apa si flori pentru acest aranjament care va aduce o doza mare de calm in incapere. In vasul mare de sticla se pun toate elementele de decor si vei putea sa folosesti o lumanare mai inalta. Gardenia sau bujorul sunt florile ideale pe care le poti folosi pentru aceasta lumanare Zen.

7. Acvariu cu aer romantic

Bolurile de sticla folosite ca acvarii pentru pesti sunt o alta idee inedita. Pune o lumanare in pahar intr-un acvariu de forma unui bol de sticla si pune in jurul acestuia flori, pietre sau nisip. Vei obtine o decoratiune simpatica pe care o poti folosi atat la sarbatori speciale, cat si la petreceri.

Surse foto: unsplash.com, homebnc.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului