Amenajarea casei

#idei amenajare bucatarie #design bucatarie #culori bucatarie #mobila bucatarie #amenajare bucatarie #bucatarie

7 trenduri in amenajarea bucatariei

Daca simti nevoia sa faci schimbari in casa, incepe prin a redecora bucataria dupa cele mai noi tendinte pe care le propun designerii de interior. Se poarta multa culoare, elementele naturale, dar si echipamentele smart care iti usureaza misiunea in bucatarie.

Alege un model care sa se potriveasca stilului tau de viata. Daca iti plac ideile indraznete, vei gasi cateva din care sa te inspiri.

1. Mobila de bucatarie in culori puternice

Spune adio mobilierului alb pentru bucatarie si alege o culoare puternica. Poti da bucatariei un aspect special daca alegi sa vopsesti atat usa cat si peretii in aceeasi culoare pe care ai ales-o pentru mobila. Poti achizitiona si aparatura de bucatarie in culoarea care predomina acum. Vei vedea cum incaperea capata personalitate si iti va placea sa petreci tot mai mult timp aici.

2. Verdele menta, culoarea vedeta a momentului

Verdele menta este culoarea vedeta in acest moment pentru mobila de bucatarie. In functie si de modelul ales, bucataria ta va capata un aspect proaspat si va fi inundata de lumina. Poti pune usoare accente vintage intr-o bucatarie pentru care ai ales o mobila verde menta si tot decorul iti va aminti de casa bunicii.

3. Piatra naturala

Piatra naturala reda echilibrul intr-o bucatarie in care ai folosit culoare. Piatra naturala este folosita cu precadere in fata blatului de lucru din bucatarie, facand pe perete o adevarata pictura cu forme si culori abstracte superbe, pe care doar un astfel de element desprins direct din natura le-ar putea face. Dar piatra poate ajunge chiar si pe tavan sau o putem regasi pe manerele usilor de la dulapuri sau pe capacele de ventilatie.

4. Negrul mat peste tot

Daca te gandesti sa redecorezi bucataria si alegi un stil mai indraznet, atunci alege si aparate eletrocasnice la fel de indraznete. Echipamentele de bucatarie negru mat sunt tot mai populare. Daca pana de curand le intalneam destul de rar si in cele mai multe cazuri, in bucatarii cu mobila alba, echipamentele electrocasnice negru mat sunt o modalitate subtila de a crea un contrast in bucatariile cu dulapuri de lemn.

5. Cat mai mult spatiu liber

O alta tendinta in decorarea bucatariilor este cea in care nimic nu mai este la vedere, pe blaturi, dulapuri sau masa, nici macar cafetiera sau aparatul de prajit paine. Daca iti surade aceasta idee, alege o mobila de bucatarie cu multe sertare si dulapuri, fara geamuri sau rafturi neacoperite. Ideea poate fi pe placul celor care apreciaza stilul minimalist chiar si in bucatarie.

6. Bucatarie in doua colori

Poate te surprinde ideea de a combina doua culori petru o singura mobila de bucatarie, dar s-ar putea sa iti placa rezultatul. Secretul este sa alegi culorile care sa se potriveasca perfect!

7. Tehnologie de ultima generatie

Tehnologia de ultima generatie isi face loc si in bucatarie. S-ar putea nici sa nu mai conteze cum decorezi, ce mobilier alegi sau daca stilul bucatariei ti se potriveste, atunci cand alegi sa o mobilezi cu echipamente inteligente care sa iti fie de folos in bucatarie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea