Amenajarea casei

# design casa #amenajare birou #amenajare casa #design interior

Lucrezi de acasa? 5 idei de amenajare a biroului care te vor face sa uiti de orice griji

Obiceiul de a-si desfasura activitatea profesionala de acasa a devenit tot mai popular in randul multor persoane. Iar atunci cand ai nevoie sa te concentrezi, pentru a iti realiza sarcinile fara probleme, este necesar sa te gandesti la o decorare optima a spatiului de lucru. Iata asadar cinci idei de organizare a biroului de acasa care te vor inspira.

1. Alege un colt de inspiratie

Spatiul de acasa in care lucrezi trebuie sa indeplineasca cateva criterii importante – sa te ajute sa te concentrezi, sa te inspire si, nu in ultimul rand, sa te binedispuna.

Incearca sa nu aranjezi biroul intr-un decor anost deoarece astfel iti poti pierde destul de repede starea de bine si dorinta de a lucra. Poti amenaja un colt de inspiratie cu diverse fotografii sau imagini care sa iti imbunatateasca starea de spirit.

2. Aranjeaza spatiile de depozitare

Spatiile de depozitare sunt esentiale in birou pentru a iti pastra in ordine toate accesoriile, dispozitivele si instrumentele necesare. Si, in general, multe persoane opteaza pentru rafturile pozitionate pe perete.

Insa si acestea pot fi amenajate astfel incat sa formeze un decor placut. Printre carti, agende sau caiete, poti aranja cate un obiect de decor deosebit. In plus, poti picta rafturile de carti intr-o culoare pternica si vesela – fie ca alegi o nuate de roz, de verde lime sau de albastru deschis, in acest mod vei lumina intregul spatiu.

3. Mizeaza pe accente de culoare

Chiar daca biroul tau are un aspect clasic sau traditional, poti imbina acest decor cu mici accente de culoare in diferite zone ale camerei. Culoarea are puterea de a iti transmite o stare pozitiva si de a iti spori nivelul de creativitate.

Poti sa alegi biroul sau scaunul intr-o culoare puternica si indrazneata, pastrand restul mobilierului intr-o nuanta de alb, crem sau bej. Daca iti doresti totusi sa fii mai rezervat in aceasta privinta, poti opta pentru tablouri, veioza sau alte obiecte decorative in astfel de nuante. Iar amplasate in puncte cheie ale camerei, vor oferi biroului tau un decor deosebit.

4. Foloseste elemente cat mai naturale

In cazul in care nu esti o persoana careia sa ii placa prea mult accentele de culoare, poti amenaja biroul foarte simplu si elegant mizand pe alb si nuante naturale de lemn.

Peretii vopsiti in alb si mobilierul ales in nuante de bej si maro, cat mai asemanatoare lemnului, iti vor oferi atmosfera linistita si relaxanta de care ai nevoie. De asemenea, poti completa intreaga amenajare cu plante de dimensiuni mai mici sau mai mari, in functie de preferinte.

5. Pastreaza ordinea

Indiferent de cate idei creative ai pentru amenajarea biroului, pastrarea ordinii este esentiala pentru a putea sa te bucuri la maximum de spatiul respectiv. Dezordinea si imposibilitatea de a gasi la timp lucrurile necesare iti vor crea o stare de disconfort psihic, dar si de stres si oboseala.

Achizitioneaza diverse elemente de organizare a foilor, pixurilor, agendelor si nu numai, astfel incat intregul spatiu sa fie unul mai curat si sa te incarce cu energie suplimentara.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare