Amenajarea casei

# lavoar freestanding #lavoar

Lavoarul freestanding: avantaje, dezavantaje si criterii care te vor ajuta sa achizitionezi cea mai buna varianta pentru tine

Lavoarele freestanding, care se regasesc in special in hoteluri sau in baile restaurantelor de lux, au inceput sa atraga din ce in ce mai multe persoane in ultimii ani. Amenajarea unei bai „de revista” poate include un astfel de lavoar. Avand in vedere calitatea materialelor folosite si modul de constructie, nu va trebui sa iti faci griji in privinta durabilitatii acestuia, asa ca poti considera achizitionarea unui astfel de lavoar o investitie pe termen foarte lung.

 

In momentul in care ai hotarat sa achizitionezi un lavoar freestanding, trebuie sa regandesti fiecare detaliu al baii, astfel incat sa se potriveasca 100%. De cele mai multe ori, un astfel de lavoar va reprezenta punctul de atractie principala din incapere, asa ca, daca nu vrei sa gresesti in amenajarea baii, apeleaza la un designer de interior.

Chiar daca lavoarele freestanding arata extrem de bine, au si unele inconveniente. Ti le vom prezenta In cele ce urmeaza, astfel incat sa poti lua o decizie corecta.

Avantaje:

  • schimba total aspectul baii
  • se potriveste indiferent de stilul de amenajare (modern, minimalist, scandinav etc.)
  • atrage toata atentia asupra lui, astfel incat s-ar putea sa nu ai nevoie de foarte multe decoratiuni in baie
  • se curata foarte usor, neexistand locuri in care sa se depuna calcar sau bacterii
  • nu ocupa mult loc
  • poate ascunde cu succes tevile de alimentare si de evacuare.

Ca inconveniente, trebuie sa mentionam:

  • lipsa spatiului de depozitare: daca obisnuiai sa pastrezi anumite produse de curatenie sub chiuveta, acum nu mai este posibil
  • inaltimea de montaj are dimensiuni standard
  • unele persoane ar putea considera pretul destul de mare in comparatie cu un lavoar obisnuit

Daca iti doresti sa achizitionezi un lavoar freestanding, in continuare iti prezentam cateva aspecte de care trebuie sa tii cont in momentul alegerii.

Calitatea materialului folosit: chiar daca este un obiect sanitar de lux, nu trebuie sa te bazezi doar pe aceasta caracteristica. De preferat este sa alegi un lavoar din ceramica superioara, chiar daca vei plati in plus. Este un lavoar de sine statator ce nu are alta protectie si care poate fi spart daca nu ai suficienta grija. De aceea, trebuie sa optezi pentru o ceramica superioara, care sa reziste zeci de ani. Cum iti dai seama daca este o ceramica de calitate? Analizand greutatea lavoarului si textura lui: un lavoar de minim 40 kg, cu o suprafata lucioasa, fara imperfectiuni este ceea ce iti doresti!

Montarea bateriei: poti opta pentru lavoare de baie cu gaura pentru baterie sau pentru baterii ce se monteaza pe perete. In functie de preferintele tale, poti alege unul dintre aceste modele. Noi iti recomandam o baterie ce se monteaza pe perete, deoarece nu exista niciun risc in momentul in care trebuie sa o schimbi.

Racordul la apa: de regula, lavoarele freestanding au atat racordurile, cat si scurgerea verticale. Insa, exista si modele la care racordul se realizeaza prin perete. Inainte de a opta pentru un astfel de lavoar, tine cont de caracteristicile baii tale.

In incheiere, speram ca ti-au fost de folos informatiile despre lavoarele freestanding! Am vrea sa stim daca ai achizitiona un astfel de obiect sanitar si de ce!

Sursa foto: https://www.germanquality.ro/besco-assos-glam-lavoar-stativ-52x41-cm-auriu.html

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului