Amenajarea casei

#idei amenajare casa #amenajare casa

5 idei de amenajari home&deco pentru casa ta

Acasa inseamna locul in care te intorci la persoanele dragi, dupa o zi de munca, dar si locul in care te odihnesti si iti gasesti inspiratia pentru o noua zi. Pentru ca un apartament sau o casa sa devina “acasa”, este important sa fie amenajata pe stilul tau si al intregii familii.

 

Fiecare locuinta reflecta personalitatea proprietarului, in special atunci cand casa este amenajata de la zero dupa gusturile tale. Daca urmeaza sa iti decorezi locuinta sau sa o renovezi si inca nu esti sigur care este stilul tau, ti-am pregatit cateva idei de amenajari dintre care poti alege.

Alegerea decorului, a mobilierului sau a altor aspecte ce tin de home&deco poate fi foarte dificila, mai ales datorita gamei variate de produse de pe piata. Tocmai de aceea, atunci cand incepi sa iti formezi o idee despre stiluri de amenajari, trebuie sa iei in calcul trei aspecte: tendinte preferate, calitatea materialelor si bugetul de care dispui.

Daca in dormitoare, alegerile sunt putin mai usoare pentru ca in general sa rezuma la un pat, o saltea confortabila si foarte putina mobila, atunci cand vine vorba de sufragerie, baie si bucatarile, lucrurile se schimba.

Sfaturi de organizare a unei sufragerii moderne

Sufrageria este camera in care te relaxezi la un film, stai alaturi de familie la masa sau petreci cu prietenii atunci cand este ziua ta. Tocmai de aceea, trebuie sa fie cat mai spatioasa, cu locuri de stat si bine organizata.

Am scris mai jos cateva sfaturi care te-ar putea ajuta in decorarea livingului, iar pentru mai multe sfaturi, poti arunca un ochi peste solutiile de amenajari home&deco de la HomeDecoMag.

  1. Personalizeaza-ti sufrageria, dar nu uita ca trebuie sa fie confortabila si placuta si pentru alte persoane, nu doar pentru tine.
  2. Canapeaua si locurile in care pot sta invitatii sunt cele mai importante, Asigura-te ca sunt din materiale de calitate, rezistente, dar si confortabile.
  3. Nu incarca spatiul cu mobila.
  4. Opteaza pentru o sufrageria cu ferestre mari sau bine luminata pentru a crea un efect de marire.
  5. In functie de forma camerei, alege pozitionarea canapelei, a mesei, televizorului astfel incat centrul incaperii sa fie cat mai liber.

Stiluri de amenajare pentru baie

Poate nu ai luat foarte in serios decorul baii pana acum, dar designerii de interioare sustin ca o baie moderna si placuta, ne relaxeaza in putinul timp petrecut acolo. Asta pentru ca baile sunt locurile in care suntem doar noi si momentele noastre de intimitate si unde avem putin timp sa cugetam.

Am facut o lista cu cele mai populare stiluri de amenajare pentru baie, care au ramas de-a lungul timpului in preferintele oamenilor.

1. Stilul Clasic

Foarte multe persoane fac confuzia intre stilul clasic si stilul modern, insa diferenta principala dintre cele doua este ca baile clasice pun foarte mare accent pe confort si functionalitate. Clasicul se bazeaza in general pe culori neutre, utilizarea oglinzilor, a mobilierului din lemn si a formelor curbate.

Baia clasica este gandita astfel incat sa ofere cat mai mult spatiu atat al obiectelor sanitare (lavoar, cada sau cabina de dus), cat si a locurilor de depozitare.

2. Stilul Eclectic

Putem spune ca stilul ecletic este pentru cei care nu pot sa se hotarasca asupra unui singur stil deoarece imbina cate putin din toate. Poate avea o culoarea aprinsa, un aranjament floral, forme geometrice, mobilier vintaje sau combinatii de diverse finisaje.

3. Stilul Minimalist

Unul dintre cele mai adoptate stiluri de amenajare pentru baie in anii 2019 si 2020 a fost cel minimalist. Bazat pe culori neutre, forme geometrice si linii drepte, acest tip de amenajare este potrivit pentru persoanele care iubesc spatiile libere, puse la punct si care nu ies in evidenta cu un decor anume.

4. Stilul Modern

Baile moderne sunt ideale pentru persoanele indraznete si care iubesc culorile aprinse. Daca in cazul altor idei de amenajare, pastrarea acelorasi forme sau culori pentru mobilier si obiecte sanitare era esentiala, in cazul bailor moderne acestea pot fi combinate.

5. Stilul Scandinav

Un stil care a castigat multa popularitate in ultimii ani este cel scandinav. El combina simplitatea cu asocierea fina dintre materiale si finisaje. De obicei se caracterizeaza prin finisaje de lemn natural sau asemanatoare acestuia, dar si obiecte de mobilier vintage reciclate si readuse la viata.

In plus, acest tip de amenajare pune accent pe organizarea in plan a lucrurilor astfel incat incaparea sa fie cat mai aerisita si curata.

Alte idei de amenajare interioara

  • Atunci cand incepi procesul de amenajare a unei locuintei sau camere, trebuie sa tii cont de dimensiunile acesteia.
  • Gandeste-te daca mobilierul si obiectelor pe care le alegi acum, iti vor placea si peste cativa ani pentru ca va fi o investitie importanta pe termen lung.
  • Ia in calcul si nevoile celorlate persoane. Copiii, persoane in varsta sau cu dizabilitati vor avea nevoie de un alt tip de mobilier sau organizare a spatiului.
  • Intotdeauna solicita mai multe oferte si consulta o gama mai larga de furnizori pentru ca in final sa ajungi la un raport calitate-pret rentabil.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea