Amenajarea casei

#alegere perdea #perdea diego #diego #perdea

La ce aspecte trebuie sa fiti atenti cand va alegeti perdelele

Decorarea ferestrelor poate fi o misiune coplesitoare, dar si plina de satisfactii: gasirea perdelelor potrivite poate conferi un aer fermecator oricarei case. Cand alegeti o perdea trebuie sa va ganditi in primul rand la functionalitate si doar dupa aceea la stil. Iin cele ce urmeaza va oferim cateva sfaturi dupa care sa va ghidati cand va aflati in cautarea unor perdele, fie ca doriti ca acestea sa filtreze lumina, pentru a crea o atmosfera intima, sau ca doriti sa adaugati un plus de culoare locuintei.

Luati in considerare cata lumina doriti sa intre in casa dumneavoastra. in cazul in care vreti sa alegeti perdele pentru incaperi comune, cum ar fi camera de zi, puteti opta pentru materiale fine, de o nuanta naturala, care permit sa patrunda mai multa lumina in interior. Pentru incaperile unde aveti nevoie de mai multa intimitate, de cat mai putina lumina naturala, cum ar fi dormitoarele, puteti lua in considerare un material dintr-o tesatura mai plina.

Perdelele montate corect vor imbunatati decorul si va vor face sa aveti impresia ca va aflati intr-o incapere mai spatioasa. Masurati distanta dintre tija si podea inainte de a le agata, dar luati in considerare si marimea inelelor. Nu uitati nici de spatiul liber pe care doriti sa-l lasati intre acestea si podea. Cand masurati latimea ferestrei ganditi-va la modul in care doriti sa fie acoperita. Pentru a da un aspect somptuos camerei perdeaua ar trebui sa depaseasca cu mult latimea ferestrei, in timp ce pentru a crea un aer mai lejer, relaxat, ajunge ca aceasta sa fie mai larga cu 5 cm. Agatand perdeaua mai aproape de tavan se poate crea impresia ca acea incapere este mai inalta.

Atunci cand cautati o perdea perfecta alegerea tesaturii este un element cheie. Inainte de a alege materialul din care sa fie fabricata, ganditi-va ce functie doriti sa indeplineasca. Pentru o atmosfera destinsa, de vara, luati in considerare un material cu greutate redusa, cum ar fi inul sau bumbacul, care va crea impresia de spatiu aerisit. Folosind in schimb tesaturi mai grele, cum ar fi catifeaua, puteti adauga un aer misterios camerei dumneavoastra. Materialele groase blocheaza lumina naturala si ofera o nota mai formala spatiului. Cautati mostre de tesatura si tineti-le in dreptul ferestrei, pentru a vedea exact ce efect au si cat de bine arata in incaperea dumneavoastra.

Dupa evaluarea elementelor amintite este timpul sa alegeti stilul care va reprezinta. O decizie indrazneata poate fi alegerea unei perdele cu motive colorate. Pentru un stil mai subtil, incercati o perdea cu model neutru.

Magazinele Diego va pun la dispozitie o gama variata de modele, culori, texturi si stiluri, care acopera toate gusturile. De asemenea, consilierii nostri va asteapta cu si mai multe sfaturi si trucuri utile pentru a putea alege perdelele perfecte.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului