Amenajarea casei

# vopsire pereti #renovare casa #amenajare casa #renovare #culori #vopsea

Iti renovezi locuinta? Culorile pe care sa le eviti daca zugravesti

Alegerea culorilor potrivite pentru diferite zone din casa poate fi uneori o provocare, cand iti renovezi locuinta si iti doresti sa zugravesti. Sunt cateva culori pe care ar trebui sa le eviti atunci cand vopsesti peretii. Culorile sunt cu atat mai importante, atunci cand ai in plan sa iti vinzi casa, acestea putand scadea sau creste pretul proprietatii. Iata care sunt culorile pe care ar fi bine sa le eviti atunci cand zugravesti:

Nuante pastelate

Baby blue si roz fondant sunt culori suave si placute, dar nu pentru a vopsi peretii casei in aceste nuante. Fereste-te de pasteluri mai ales atunci cand doresti sa gasesti un cumparator pentru casa. Tine cont si de culoarea usii de la intrare, care trebuie sa fie una cat mai clasica si sa lase impresia de locuinta primitoare.

Culori puternice si indraznete

Rosu aprins pentru camera de zi, portocaliu electric in bucatarie si albastru intens pentru holul de la intrare ar putea fi cateva optiuni persoanele si nimeni nu te poate impiedica sa iti vopsesti peretii din casa in aceste culori. Cand vrei insa sa iti vinzi locuinta, opteaza pentru culori neutre deoarece sunt sanse mai mari sa placa unui numar mai mare de potentiali cumparatori.

Rosu si galben

Specialistii in design interior sustin cu tarie ca sunt doua culori in care nu ar trebui sa zugravesti niciodata peretii din interior ai casei, iar acestea sunt rosu si galben.

Tonuri calde de alb

Albul in tonuri calde poate parea trist mai ales intr-o lumina nepotrivita. Cand zugravesti peretii din interior in alb, alege o nuanta cat mai curata si stralucitoare.

Roz

Sa zugravesti peretii din interior in roz, poate fi destul de riscant, dar daca gasesti nuanta potrivita este posibil sa faci cea mai buna alegere. In timp ce rozul deschis poate fi prea strident, iar cel estompat lasa senzatia de murdar, exista tonuri de roz echilibrate care vor da o nota sofisticata decorului.

Albastru

Albastru este o culoare de care multa lume se fereste, daca luam in considerare un studiu realizat in urma cu cativa ani care a demonstrat ca oamenii au tendinda de a manca mai multe snacks-uri si de a bea mai multe bauturi acidulate atunci cand acestea sunt in ambalaje de culoare albastra. Aceasta teorie s-ar putea aplica si in privinta nuantelor folosite in bucatarie, asadar gandeste-te de doua ori inainte de a incepe sa zugravesti.

Maro

In urma unei analize facute de o echipa de agenti imobiliari a reiesit faptul ca proprietatile care erau zugravite in culoare maron, in interior, s-au vandut sub pretul pietei. Fereste-te de aceasta nuanta atunci cand vrei sa iti vinzi casa la un pret cat mai bun.

Nuante de bej

Anunite nuante de bej ar trebui complet evitate, cum sunt bejul galben, verzui sau kaki, care nu arata deloc bine, mai ales atunci cand nu se afla in lumina potrivita. Alege mai degraba o nuanta deschisa de gri, pentru a pune cat mai bine in valoare peretii din interior.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului