Amenajarea casei

#beteala #sarbatori #craciun #bianca brad #decoratiuni

Impodobirea bradului

Impodobirea bradului este una dintre cele mai placute activitati din ajunul Craciunului . Este momentul in care toti membrii se strang in jurul bradului si asculta colinde. Cei mici sunt veseli, optimisti si nerabdatori iar cei mari bucurosi sa-si vada copiii fericiti.

 

1 Cum sa impodobesti bradul

Dupa ce te-ai hotarat in ce loc amplasezi pomul, este timpul sa-l pui in suportul pentru brad. Daca ai cumparat un brad artificial vei primi si un suport in care piciorul bradului va incapea fara probleme. Daca ai luat unul natural, este posibil ca suportul sa nu se poriveasca la fix. In cazul acesta, daca suportul pentru pom este mai mic, va trebuie sa sculptezi usor piciorul bradului pana obtii marimea dorita. Daca tulpina este mult mai mica, este recomandat sa pui in spatiul gol crengute de copac care sa tina bradul fix.

Dupa ce ai pus pomul in suport este timpul sa il impodobesti. Impodobirea lui se incepe cu asezarea instalatiei de beculete pornind de la varful pomului si pana la baza. Aceasta se aseaza in functie de preferintele tale, doar pe tulpina bradului sau pe fiecare ramura in parte, ocolind bradul. Daca instalatia este mica, ea se poate aseza in zig-zag doar in partea din fata a pomului.

Urmatorul pas este amplasarea globuletelor. Aici regula este simpla: cele mai mari si mai grele se aseaza pe crengile de jos iar cele mici si usoare pe cele de sus. Culorile si modelele pot fi alese dupa preferinte. Nu uita insa, sa iei in considerare si culoarea bradului. De exemplu, intr-un brad argintiu globuletele albe, transparete si cele argintii nu se vad foarte bine. La fel se intampla si cu cele negre sau verzi intr-un brad natural.

Beteala este accesoriul care da bradului un plus de eleganta. La fel ca in cazul instalatiei de iluminare aceasta de aseaza incepand cu varful pomului si ajungand la baza, in zig-zag sau vertical.

La urma se fac ultimele retusuri - se aseaza varful care poate fi un ingeras, o stea, o cometa sau un varf traditional. Cine doreste poate pune zapada artificiala pe langa brad sau chiar pe crengile acestuia.

2 Modele de globulete, beteala si varfuri pentru bradul tau

In aceasta perioada magazinele de decoratiuni si Hipermarketurile sunt pline pana la refuz cu fel de fel de globulete. Acestea poti fi de sticla, plastic sau chiar metal. Pot avea diverse forme, culori si dimensiuni. De asemenea, mai poti gasi seturi care includ atat globulete cat si beteala, varf pentru brad si fundite. Pretul acestora variaza in functie de calitate si producator, de la aproximativ 5 RON globuletul si ajungand pana la 200-300RON setul.

Mai exista si varianta de a le comanda de la magazinele virtuale. Iata cateva modele haioase pe care le poti achizitiona.

De la Regency Trade Company poti comanda online, seturi de 6,9,12 sau chiar 24 de globulete, divers colorate.

CLEARANCE Spun Glass Tree Inside Glass Ball Ornament este un globulet de sticla ce are in interior un brad decorat confectionat tot din sticla. Pretul acestuia este in jur de 20 RON.

 

Globulet cu ingeras si lumina Acest globulet alb opac are o deschizatura prin care se poate observa un ingeras ce are un led sub el. Ledul isi schimba culoarea in albastru, galbe si rosu. O singura bucata costa in jur de 22 RON.

 

Un varf pentru brad in forma de ingeras accentueaza atmosfera de vis in perioada Sarbatorilor de Iarna. Accest varf este destinat brazilor cu inaltimi cuprinse intre 1m si 2.5m. Il poti gasi in trei variante: cu rochita alba, aurie sau rosie. Pret: 23.10 RON (include TVA).

 

Varf pentru brad in forma de stea. Confectionat din suport metalic, acest varf de culoare aurie poate fi cumparat la pretul de aproximativ 10 RON.

 

 

De asemenea, poti opta pentru stilul western. Aceste varfuri de brad le gasesti sub forma de stea, palarie de cowboy sau caluti si costa intre 30 si 90 RON bucata.

 

Beteala se gaseste si ea in diverse modele, culori si dimensiuni. Poti opta pentru o beteala clasica, subtire, argintie sau pentru o beteala groasa, viu colorata care de asemenea, poate avea stelute sau inimioare prin ea.

Beteala subtire, potrivita pentru brazii de pana la 1,5 metri costa in jur de 45 RON. Nu uita insa, ca beteala de culoare verde se potriveste doar pentru un brad argintiu. De asemenea, o mai poti folosi pentru decorul peretilor.

 

Beteala groasa poate fi folosita in special pentru brazii ce depasesc 1.5 m. De asemenea, o mai poti utiliza pentru decorarea camerei sau biroului. Un set de beteala in lungime totala de 5.5m lungime si 150mm in diametru poate costa aproximativ 100 RON.

 

  Citeste mai multe articole pe aceasta tema:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea