Amenajarea casei

#fototapet #amenajare casa #tapet

Fototapetul ales trebuie sa tina cont de lumina si arhitectura incaperilor

Fototapetul a devenit o moda actuala, o optiune accesibila de a schimba imaginea incaperilor. Transformarea este una majora, spatiul in care peretii sunt decorati cu fototapet devenind mai vibrant, plin de viata, inspirand liniste si relaxare. Mai mult decat atat, exista desigur si numeroase variante de fototapete din punct de vedere al compozitiei, culorilor si designului. Acestea pot reprezenta cadre, imagini din natura sau din medii urbane, opere de arta sau peisaje diverse.

In alegerea facuta nu va conta doar imaginea, designul tapetului, ci si cum se incadreaza aceasta in camera dorita. Rol crucial aici il au luminozitatea camerei si arhitectura spatiului. Sunt tapete 3D care pot crea iluzia optica de spatiu marit si din contra, in situatii nefericite, se poate obtine chiar contrariul. In spatii inguste sunt de evitat fototapetele si in general orice tip de tapet in culori predominant inchise.

La ce sa fii atent atunci cand alegi tapetul sau fototapetul pentru o incapere

Pentru incaperi mici sunt preferate cele cu linii verticale, pentru ca vor alungi, creand impresia de spatiu mai mare.

Sa spunem ca o regula universal valabila este ca un fototapet cu nuante pastelate se potriveste in orice loc. Doar ca efectul nu va mai fi unul spectaculos, ci se pierde in decor. Asadar, pentru a evita ca aspectul sa fie unul plictisitor sunt recomandate combinatii de nuante cu accente luminoase. Atentie la cele cu auriu, galben sau alb, care in bataia soarelui sau cu lumina artificiala indreptata direct spre ele vor fi imagini obositoare pentru ochi. Sunt preferate pentru camere orientate spre nord sau vest mai degraba.

Pentru living in mod special, unde spatiul poate fi chiar mai generos, pot fi alese fototapetele in culori mai indraznete. Daca iluminatul este unul bine pus la punct si acopera toata zona, cu atat mai mult fototapetul in nuante intense va iesi in evidenta, creand profunzime spatiului. Daca vorbim despre living si in mod special despre fototapete, atunci de cele mai multe ori alegerea este de a decora un singur perete, cel opus spatiului destinat relaxarii. Poate fi spre exemplu si un fototapet ce reprezinta o fereastra, ca o evadare in spatiul foarte mare ce nu dispune de suficiente ferestre reale.

Pe peretele unde este ales sa troneze, fototapetul nu ar trebui sa fie obstructionat vizual de alte detalii cum ar fi TV-ul suspendat pe suport montat pe perete. Asta pentru ca fototapetul poate concentra zona de atractie maxima a incaperii fiind de altfel element vedeta in decor. Daca in zona va fi amplasat un fotoliu cu masa de cafea sau zona de relaxare cu canapea, fototapetul trebuie sa fie in armonie cromatica cu aceste elemente de decor.

Cu un potential urias de a transforma aspectul unei incaperi, fototapetele 3D si nu numai permit o evadare vizuala intr-un decor desprins din perfectiunea naturii. In camera ta poti avea orice colt de natura pe care ti-l doresti. Efectul vizual este cel scontat doar daca se va tine cont si de lumina si amplasare corecta a tapetului. Deco Perete propune variante diverse de tapete si fototapete de calitate superioara ce reprezinta peisaje dintre cele mai atractive; comenzile pot fi plasate direct in cadrul site-ului cu acelasi nume.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare