Amenajarea casei

#feng shui #obiecte #amenajare #fotografii #energie feng shui

Energia Feng Shui a obiectelor din casa

Potrivit specialistilor Feng Shui , pozitionarea corecta a obiectelor din casa stimuleaza fluxul Chi, al energiei vitale. Chi, un cuvant chinezesc care nu se poate traduce in nici o alta limba, are mai multe semnificatii, printre care energie cosmica, forta, respiratie si aer vital. Iata cateva aspecte de care este bine sa tii cont cand vrei sa-ti decorezi casa potrivit principiilor Feng Shui:



Fotografii si tablouri


Adeptii Feng Shui ne sfatuiesc sa ne alegem cu atentie imaginile pe care le expunem in casa. Ca regula generala, este bine sa eviti sa asezi in casa, in special in camerele in care iti petreci ziua sau te odihnesti, tablouri ce infatiseaza scene sau figuri contorsionate, chinuite, care exprima durere, suferinta, boala sau nefericire.

Spre exemplu, o fotografie sau un tablou cu o personalitate puternica va aduce in casa energia celui reprezentat insa o scena dintr-un razboi va aduce cu sine atmosfera incarcata cu moarte si nefericire a scenei reale.

Opteaza pentru tablouri cu personaje vesele, relaxate sau care infatiseaza locuri linistite sau colturi de natura ce au un effect linistitor asupra psihicului.


Imagini de evitat

 

  • picturile ce evoca scene de lupta, razboi, revolutii, masacre, sange, pentru ca ele atrag energii nefaste ale conflictului, certurilor, neintelegerilor si fricii;
     
  • fotografiile cu oameni foarte varstnici, bolnavi, cu fete ridate si corpuri lipsite de vlaga, pentru ca acestea cresc pericolul bolilor grave si al unei sanatati precare.De asemenea, este bines a evitam portrete ale stramosilor, cu ochi patrunzatori atintiti asupra noastra, ce par sa ne iscodeasca si sa ne urmareasca tot timpul prin casa, creandu-ne sentimente de culpabilitate si de lipsa de intimitate;
     
  • tablourile si obiectele decorative avand ca tema animale salbatice , de prada, in posturi fioroase, cu gura deschisa larg, cu colti mari si trofeele de vanatoare gen capete de cerb, blana de urs sau de mistret, pentru ca ele atrag un chi ucigator in casa dumneavoastra;
     
  • tablouri ce reprezinta case si constructii darapanate, mizere, saracacioase, murdare, jupuite, ele atragand energiile saraciei si ale nesansei.


Imagini favorabile

 

  • munti, rauri si cascade ce pot atrage suportul celor din jur si dinamismul;
     
  • corabii pe apa, care simbolizeaza sosirea prosperitatii si a bunastarii; apa trebuie sa fie linistita, fara valuri si furtuna, iar cerul sa fie senin.
     
  • scene cu persoane fericite, tinere, pline de vitalitate care atrag norocul in relatii;
     
  • copaci si vegetatie bogata, care pot atrage norocul de crestere si dezvoltare;
     
  • tablouri cu flori considerate norocoase - crizanteme , bujori;
     
  • imaginile unor animale si pasari norocoase - dragon, elefant, pesti, rate mandarine, pauni, lebede, broaste testoase .


Obiectele vechi


Specialistii feng shui ne atrag atentia ca obiectele care ne inconjoara se incarca, intocmai ca si oamenii, cu amintiri si energii din trecut, ale posesorilor trecuti si mediului in care au trait ei.

Astfel, obiectele vechi pastreaza din energia celui decedat, mai ales daca a fost un obiect de care posesorul sau a fost foarte atasat si l-a purtat mereu, cum ar fi un inel sau o bijuterie. Starile sufletesti ale celor pe care i-am mostenit ni se transmit prin intermediul acestor obiecte, asa ca e bine sa le pastram intr-o cutie inchisa.

De asemenea, adeptii Feng Shui ne recomanda sa renuntam la obiectele vechi pe care nu le folosim pentru ca ele reprezinta trecutul si energiile consumate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului