Amenajarea casei

#microbi #mucegai #igrasie #pericole casa

6 pericole ascunse in casa ta

Se poate sa fi remarcat si tu mirosul neplacut care iti ramane pe maini dupa ce folosesti buretele de vase sau tusea care te apuca dupa o vizita in beciul mucezit. Toate acestea sunt semne ale unor pericole din casa ta, de care tu ai putea sa nu fii constient. Iata, asadar, cateva dintre cele mai raspandite pericole ascunse in locuinta ta!



1 Buretele de vase


Daca nu ai grija sa il schimbi periodic, buretele din bucatarie, cu care speli vase, poate deveni un focar de infectie, cu mai multi germeni decat un vas de toaleta ! Prin urmare, asigura-te ca, fie il schimbi cat mai des , fie il speli in masina de spalat vase sau il pui in cuptorul cu microunde timp de 2 minute.


2 Conducta de aer /" title="AER">aer


Poate ca nu este foarte evident faptul ca trebuie sa iti cureti periodic conductele de aer, insa tine minte ca acestea pot deveni periculoase, intrucat acumuleaza praf, polen, bacterii si chiar mucegai, care iti pot provoca o sumedenie de probleme de sanatate. De aceea, apeleaza la serviciile specializate in curatarea conductelor de aer pentru a scapa de pericolul pe care il reprezinta aerul contaminat cu agenti patogeni.


3
Bisphenolul A


Bisphenolul A, o substanta chimica regasita in sticlele de plastic, cani, biberoane, cani de cositor si multe alte produse de uz casnic, are o multime de consecinte grave asupra sanatatii. Pericolul reprezentat de BPA se refera la faptul ca este o substanta instabila: prin uzura, spalare, incalzire la microunde, BPA nu ramane in ambalaj, ci trece in continutul acestuia, adica in apa si in mancare!

Printre problemele pe care le cauzeaza bisphenolul A se numara disfunctiile hormonale, obezitatea, diabetul, instalarea prematura a pubertatii sau cresterea riscului de aparitie a cancerului de san si al celui de prostata.


4 Plumbul


Plumbul este un alt pericol invizibil, care se poate ascunde in casa ta! Acesta poate afecta creierului si determina un IQ mai scazut, probleme de memorie si cresterea agresivitatii. Unde se gaseste plumbul in casa ta? In vopseaua veche, in tevi si chiar in sol. Poti apela la teste profesionale care sa iti arate daca locuinta ta este expusa la acest pericol sau nu.

Influenta nociva a vopselei cu plumb poate fi eliminata prin aplicarea unui strat de vopsea fara plumb. In ceea ce priveste tevile care contin plumb, singura metoda este aceea a inlocuirii lor.


5 Igrasia


Beciurile sunt, adesea, mediile propice de dezvoltare a igrasiei ai carei spori pot produce alergeni, substante iritnate si, in unele cazuri, chiar si toxine daunatoare. Igrasia neagra este una dintre cele mai periculoase, de aceea, este important sa iei masurile necesare pentru a o elimina din locuinta ta.

Foloseste produse specializate pentru a o curata, determina problema care o cauzeaza si asigura-te ca incaperile (inclusiv beciul) sunt foarte bine ventilate.


6
Vasele din aluminiu


Nu in ultimul rand, aluminiul din care sunt confectionate o multime de vase de bucatarie este un alt pericol pe care ar fi indicat sa il elimini din casa ta. Aluminiul poate trece din vase in mancare si, odata ajuns in organism, iti afecteaza rinichii si ficatul si iti slabeste oasele. De asemenea, tot mai multe studii indica faptul ca aluminiul poate duce la aparitia bolii Alzheimer. Alternative la vasele din aluminiu? Incearca-le pe cele din sticla, otel inoxidabil, fonta sau portelan.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare