Amenajarea casei

# amenajare locuinta #renovarea locuintei #demolare perete

Eliminarea unui perete in renovarea locuintei

Eliminarea unui perete poate fi cea mai radicala schimbare din timpul unei renovari, aducand avantaje majore intregului spatiu. Cand trebuie sa renunti la un perete, este indicat sa tii cont de cativa factori esentiali.

Iata ce este bine sa stii cand demolezi un perete din casa:

1 Tipul de perete de demolat

Pare de la sine inteles, insa orice demolare a peretilor afecteaza intreaga structura a casei. Apeleaza la un specialist acolo unde este nevoie, pentru a stabili care sunt pereti de sustinere si care pot fi eliminati fara riscuri. In unele cazuri, cum sunt blocurile, proprietarii nu au voie sa faca modificari majore in ceea ce priveste peretii. De exemplu, in cazul blocurilor de beton, cu o vechime de peste 30 de ani, peretii nu se pot demola.

2 Instalatia electrica din perete

Daca exista fire in pereti, trebuie chemat un electrician pentru a demonta sistemul electric. Astfel poti lucra in siguranta.

3 Materiale pentru demolarea peretelui

Asigura-te ca ai toate uneltele de lucru necesare pentru a demola un perete. Un ciocan, un fierastrau, casca de protectie, folii mari de plastic sunt cateva obiecte de folos pentru a desprinde bucatile de perete si pentru a le aduna cu usurinta de pe jos. Gandeste-te cei vei face cu mormanele de moloz adunate in urma distrugerii unui perete din casa.

4 Locuri ideale pentru a demola un perete

Demoleaza un perete acolo unde ai avea un avantaj real de deschidere a spatiului. Eliminarea peretelui ar trebui sa transforme spatiul, dandu-i un nou rol, mai practic si mai placut.

Peretele despartitor intre camera si balcon poate fi eliminat pentru prelungirea camerei si pentru a mari cantitatea de lumina naturala. O debara poate fi demolata astfel incat sa se creeze extra-spatiu pentru baie.

Un perete superior poate fi demolat pentru a lasa lumina naturala de la etaj sa circule pana jos. Peretele despartitor intre bucatarie si living se elimina atunci cand se doreste un spatiu cursiv, fara obstacole. Niste pereti falsi din pod se scot pentru a renova spatiul podului, transformandu-l intr-o mansarda de locuit, in care spatiile se intrepatrund.

Un lucru pe care multi oameni il scapa din vedere il reprezinta proiectul de dupa demolare. Multi se grabesc sa scape de un perete pe care il gasesc inestetic si lipsit de sens. Insa nu merg mai departe cu planificarea, asadar, nu se gandesc ce vor face exact dupa ce scapa de acel perete. Pentru ca renovarea sa fie coerenta, in locul peretelui trebuie stabilit exact tipul de amenajare care se potriveste cel mai bine in noul spatiu.

5 Surprizele din perete demolat

La casele vechi, demolarea unui perete poate sa scoata la iveala diverse probleme despre care nu se stia inainte, de la prezenta unor insecte la apa infiltrata etc. Astfel de probleme trebuie prevazute, deoarece ele prelungesc timpul de lucru si duc la cheltuieli mai mari.

6 Costuri

Calculeaza costurile implicate in eliminarea unui perete. Chiar daca este vorba despre demontare, proiectul poate fi costisitor.

Sursa foto : designerhk.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare