Amenajarea casei

#aerisire casa #dezodorizante casa #mirosuri casa #odorizant casa

Cum sa iti parfumezi casa in mod natural

Vara aduce cu ea o paleta larga de arome de care te poti folosi cu incredere pentru a-ti parfuma casa in mod natural. Uita, asadar, de produsele odorizante din comert si parfumeaza-ti casa cu miresme naturale aflate la indemana ta!

1 Spray proaspat cu aroma de menta

Pentru a improspata aerul din oricare incapere a casei, este suficient sa pulverizezi cativa stropi dintr-o solutie fresh pe baza de menta si lamaie. Iata cum o prepari:
 

  • Ai nevoie de 10 picaturi de ulei esential de menta, 5 picaturi de ulei esential de lamaie, 5 picaturi de ulei esential de portocala si 2 linguri de apa de flori de portocal.
  • In continuare, amesteca uleiurile esentiale si apa de portocal intr-un pulverizator in care ai adaugat, in prealabil, o cantitate suficienta de apa (in total, in recipient ar trebui sa fie o cantitate de 125 ml de lichid). Agita bine solutia, dupa care foloseste-o cu incredere.



2 Saculeti cu parfum de levantica

Levantica este unul dintre ingredientele-minune pe care le folosesti pentru a tine la distanta moliile de hainele si lenjeria ta de pat. In loc sa cumperi, insa, saculetii cu levantica de la magazin, ii poti pregati in casa, asigurandu-te ca rezultatul este 100% natural si sanatos. Iata cum procedezi:
 

  • Aduna la un loc urmatoarele ingrediente: 125 gr de levantica uscata, 1 lingura de maghiran uscat, 1 lingura de cimbru uscat, 4 frunze sfaramate de dafin, coaja uscata si maruntita de la 1 portocala, 2 linguri de pudra de radacina de stanjenel, 20 picaturi de ulei esential de levantica si cativa saculeti de muselina sau bumbac.
  • Amesteca ingredientele de mai sus intr-un vas, dupa care umple cativa saculeti cu mix-ul obtinut. Leaga-i la capat cu panglici colorate si plaseaza-i in sifonier. De asemenea, daca vrei sa te bucuri de parfumul de levantica in intreaga locuinta, nu ezita sa pregatesti un amestec de acest tip pe care sa il amplasezi in diverse colturi ale casei in diferite vase.


3 Potpourri de lamaita

Amplasat intr-un vas de ceramica in apropierea usii de la intrare, acest potpourri parfumat constituie o metoda inspirata de a le ura "bun venit" musafirilor. Iata cum pregatesti potpourriul de lamaita:
 

  • Pune, intr-un bol, 125 gr de lamaita uscata, 125 gr de levantica uscata, 65 gr de muguri uscati de trandafir, 1 lingura de maghiran uscat, coaja uscata si maruntita de la 2 lamai, 3 linguri de pudra de radacina de stanjenel, 15 picaturi de ulei esential de lamaie si 5 picaturi de ulei esential de levantica.
  • Amesteca, initial, ierburile si coaja de lamaie, peste care adaugi pudra de radacina de stanjenel. La final, adauga uleiurile esentiale si amesteca temeinic cu mainile.


4 Spray cu parfum de trandafiri pentru haine

Inainte de a calca lenjeria de pat si hainele sifonate, poti pulveriza deasupra lor cativa stropi de apa cu aroma de trandafiri. In acest fel, nu numai ca rufele se vor calca mai bine, dar vor capata si un miros placut.
 

  • Vei avea nevoie de un pulverizator in care sa amesteci 10 picaturi de ulei esential de trandafiri si 3 linguri de apa de trandafiri.
  • Completeaza cu apa, astfel incat in recipient sa ai 125 ml de solutie. Pastreaza amestecul obtinut in pulverizator si foloseste-l ori de cate ori te pregatesti sa calci.


Foto : apartmenttherapy.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare