Amenajarea casei

#energie electrica #electrocasnice #electrice

Electronice care iti maresc factura la curent

Se stie ca electrocasnicele cu dimensiuni mari ca frigiderele sau uscatoarele de rufe sunt mari consumatoare de energie electrica. Insa este bine sa stii ca exista numeroase dispozitive cu mici dimensiuni care cresc facturile la curent. Astfel, chiar daca in mod normal unele dispozitive electrice nu sunt mari consumatoare de energie electrica , in momentul in care acestea functioneaza constant pot provoca gauri in buget. Iata o lista cu dispozitivele electrice cele mai mari consumatoare de energie electrica:


1 Plasma


Televizoarele tip plasma au devenit foarte populare in ultimii ani. Insa acestea functioneaza la o temperatura ridicata de operare si degaja caldura astfel ca sunt mari consumatoare de energie electrica.

Un televizor tip plasma cu o diagonala de 70 cm consuma circa 120 W per ora in timp ce unul cu o diagonala de 100 cm are un consum aproape dublu.


2 Ramele foto digitale


Daca in urma cu putin timp ramele foto digitale erau considerate un produs ce face parte dintr-o categorie superioara, high class, incet, acestea au devenit din ce in ce mai accesibile.

Unele dintre acestea au un consum de circa 15-20 W la ora, consum care pare relativ mic insa in momentul in care detii 2-3 astfel de dispozitive care functioneaza regulat, acest lucru se va reflecta in factura de la curent.


3 Consolele de jocuri


Potrivit unor studii recente, in SUA, consolele video consuma circa 16 bilioane kW pe ora, energia pe care o consuma un oras intreg ca San Diego.

O consola video performanta consuma circa 200 W per ora.


4 Set top box-uri


Set top box este receptorul care ajuta la difuzarea digitala DVB-T, pentru conectarea obisnuita la TV.

Chiar daca un astfel de dispozitiv are un consum de circa 30 W pe ora, avand in vedere ca este folosit constant, in decursul a unui an ajunge sa consume cat un televizor obisnuit, cu o diagonala de 54 cm.
 

5 Acumulator de baterii


Dispozitivele pentru incarcarea telefoanelor mobile sau a altor aparate au un consum redus de circa 7-10 W pe ora insa este bine sa stii ca atunci cand sunt “uitate” in prize ele continua sa consume energie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea