Sfaturi practice

#solutii cancerigene #praf cancerigen #cancer in casa # casa ta #substante cancerigene #cancer

CANCERUL din casa ta! 5 obiecte de care trebuie sa scapi URGENT

Cancerul este boala secolului XXI, una dintre cele mai grave si necrutatoare afectiuni din cate au existat vreodata. Stiind aceste lucruri despre cancerul care ucide tot mai multi oameni de la an la an, cu totii incercam sa ne protejam cat mai bine. Nu doar alimentele nesanatoase pot duce la aparitia cancerului ci si anumite obiecte preferate din casa. Iata care sunt obiectele cancerigene din casa ta! Citeste si afla ce trebuie sa faci!

Canapeaua preferata – UCIDE!

Canapelele preferate ar putea sa te ucida, si nu doar pentru ca te ademenesc departe de activitate: Multe canapele, saltele si alte piese de mobilier sunt tratate cu TDCIPP - o substanta ignifuga cunoscuta ca provoaca cancer (adica un cancerigen). TDCIPP a fost folosit atat de des inainte de 2013, incat un studiu al Universitatii Duke a gasit-o in sangele tuturor celor pe care i-au testat. Este, de asemenea, unul dintre substantele chimice cele mai frecvent intalnite in praful de uz casnic, potrivit acestui studiu.

Ce poti face?

I-a in considerare inlocuirea mobilierului pe care l-ati cumparat inainte de 2013, potrivit Consiliului pentru Apararea Resurselor Naturale - si verifica etichetele de mobilier pentru orice achizitie.

Covorul si draperiile

Cadmiul este un produs secundar cancerigen al fumului de tigara. Daca fumati in casa, cadmiul si alte produse secundare ale fumului de tigara pot fi ascunse, in special pe suprafete moi, cum ar fi perdele si covoare - chiar dupa ce mirosul fumului a disparut.

Ce poti face?

Indicat este sa renunti la fumat! Altfel, te supui unor riscuri mortale!

Gradina

Dioxinul este un cancerigen care se formeaza ca un produs secundar chimic si care ajunge in sol si apa. Se gaseste in praful de pe rafturi, murdaria de pe podele si reziduurile de pe legume. Riscul de a face cancer este cum mult mai mare daca esti expus la dioxin decat la alte substante nocive.

Ce poti face?

Poarta manusi atunci cand lucrezi in gradina si spala-te intotdeauna dupa ce termini lucrul. In plus, evita arderea in curte a gunoiului menajer.

Produse de curatat

Formaldehida este un cancerigen cunoscut la domiciliu in produse alimentare, cosmetice, o varietate de produse de curatare (cum ar fi lichide de spalat vase, produse de inmuiere a tesaturilor si substantele de curatat covoare), vopsea, izolatie de spuma si pe tesaturi. In plus, puteti fi expus prin inhalarea fumului de la aragazuri si seminee deschise.

Ce poti face?

Alege cu atentie produsele de curatare – cel mai bine ar fi sa folosesti metode naturale, fara produse chimice, pentru a-ti curata casa. De asemenea, asigura-te ca iti ventilezi zonele in care gatesti.

Haine

Perchloretilena chimica care se foloseste la curatatorii este un produs cancerigen care se poate dezvolta indiferent de locul in care iti depozitezi hainele proaspat curatate. De asemenea, aceasta substanta poate fi gasita in produsele de eliminat pete, in ceara pentru pantofi si in produsele de curatare a lemnului.

Ce poti face?

Poarta manusi atunci cand lustruiesti pantofii si cureti lemnul. Daca iti duci hainele la curatatorie incearca sa folosesti doar „curatare uscata”.

 

Sursa imagine: Pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele