Amenajarea casei

# design casa #amenajare casa #design interior #amenajari interioare

Cum sa-ti amenajezi casa in stil gotic! Designul ce pare desprins din filmele cu vampiri

Atunci cand iti doresti o casa decorata superb cu detalii bogate si modele decorative, in care domina opulenta si rafinamentul, atunci alege stilul gotic. Stilul gotic este spectaculos, cu accente elegante si impunator.

Tapet in stil Victorian

 
Atunci cand iti decorezi casa in stil gotic victorian autentic, tapetul nu are cum sa lipseasca. Exista multe modele de tapet din care sa alegi pentru a obtine acest stil. Pentru un stil Victorian in adevaratul sens al cuvantului, alege tapet cu texturi si modele de damask sau brocart. Un model complex in culori cu personalitate, cum ar fi auriul sau grena, vor reproduce bine stilul gotic in casa ta. In cazul in care nu vrei sa pui tapet in casa, poti opta pentru vopsirea peretilor in culori puternice specifice acestui stil.

Ce paleta de culori sa alegi

Fara indoiala, negrul este culoarea predominanta in paleta de ulori specifica stilului gotic, dar acesta trebuie folosit cu moderatie.

Toate culorile care se regasesc in stilul gotic sunt bogate, puternice, dramatice. Vei intalni de cele mai multe ori, pereti vopsiti in culori surprinzatoare, cum ar fi verdele smarald, grena inchis, rosu rubiniu sau albastru inchis.

Elemente naturale cum ar fi piatra, lemnul sau terra-cota sunt elemente care se regasesc in acest stil. Bucati de lemn masiv si inchis la culoare pot fi folosite pentru a acoperi peretii si de asemenea, piatra sau caramida sunt elemente ornamentale intr-o casa in stil gotic.

Ce materiale sunt specifice

Materialele specifice stilului gotic sunt, la fel ca si peretii, bogate, dramatice si elegante. Astfel, materialele cel mai des intalnite intr-o casa decorata in stil gotic sunt matasea si catifeaua.

Atunci cand te-ai decis sa iti decorezi casa in stil gotic, cauta materiale din matase, satin sau catifea in culori puternice, cu modele si texturi. Catifeaua poate fi folosite pentru draperii si tapiterii, in timp ce satinul poate fi folosit atat pentru draperii, cat si pentru asternuturi sau perne.

Accesoriile care se regasesc in stilul gotic

Tendinta spre un aer dramsatic se regaseste si in alegerea accesoriilor. Casele decorate in stil gotic sunt intotdeauna impodobite cu multe accesorii pretioase.

Atunci cand alegi accesoriile pentru casa ta pe care urmeaza sa o decorezi in stil gotic, cauta piese care contin fier forjat, metal, lemn sau piatra. Obiecte de decor cum ar fi bolurile de ceramica, sconcile de lemn sculptate sau lampile de fier forjat sunt ideale pentru a completa un decor cu aer gotic. Statuile sculptate din piatra, candelabrele imense din fier forjat si covoarele pot fi alte accesorii care se incadreaza de minune in casa pe care o redecorezi.

Lumina adauga un aer dramatic

Imagineaza-ti ca esti intr-un castel vechi si incearca sa reproduce aceasta atmosfera si in casa ta. Pentru a reperoduce stilul gotic, renunta la lumini si foloseste cat mai mult lumanari. Sfesnicele mari din fier forjat sau din lemn sculptat sunt ideale pentru lumarile din casa decorata in stil gotic.

Dar in vremurile moderne, lumanarile nu pot fi singura sursa de lumina din casa, asadar e nevoie de putin flexibilitate si creativitate pentru a completa designul. Poti sa optezi pentru un candelabru mare din fier forjat la intrare sau de lampi cu sculptura ornamentala.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea