Amenajarea casei

# reguli de design #amenajare casa #design interior #marmura #design

Cum sa decorezi cu marmura! Reguli de design pentru fiecare camera

Marmura se numara printre tipurile de materiale tot mai folosite in design interior, acest lucru intamplandu-se dupa ce multa vreme a fost data uitarii. Dar pentru a adapta piesele de marmura la tendintele actuale, secretul este sa folosesti acest material in doze mici, pentru detalii fine, dar care fac diferenta si ofera interiorului un aspect sofisticat.

Coloane de marmura care delimiteaza spatiul

Atunci cand locuiesti intr-o casa mare, te bucuri cel mai probabil de spatii largi si generoase. Dar si in cazul apartamentelor care nu au foarte multi metri patrati, spatiile deschise sunt tot mai intalnite. Indiferent de cat de spatioasa este casa in care locuiesti, poti delimita spatiul cu ajutorul unor colane de marmura care arata fabulos. Alege coloane de marmura cu colturi drepte si cateva elemente decorative atunci cand vrei sa dai spatiului un aer sobru. Coloanele nu trebuie sa fie de jos pana in tavan, ci spatiul poate fi delimitat de jumatate de perete care se continua cu coloane de marmura, decorul va fi cu totul special.

Pereti sau podele cu marmura

Marmura incorporate in decorarea peretilor sau a podelelor este o idee buna, dar ai grija sa nu supra incarci decorul din incapare daca utilizezi in exces acest material. Atunci cand te decizi sa folosesti marmura, aplic-o fie pe pereti, fie doar pe podele, in niciun caz pe ambele suprafete, pentru ca spatiul va parea rece si rigid. Indiferent unde alegi sa folosesti marmura, aceasta va adauga o tenta clasica in decorul incaperii in timp ce este combinata cu alte materiale moderne.

Poti folosi marmura pentru a imbraca peretele din dreptul blatului de bucatarie sau pentru anumite portiuni de perete din baie sau din locul pentru servit masa. In cazul in care preferi sa folosesti marmura pentru decorarea podelelor, atunci holul de la intrare este ideal pentru o podea din acest material. De asemenea, marmura adauga acea tenta de lux si rafinament in orice baie atunci cand este folosita pentru a imbraca podeaua din aceasta incapere.

Mobilier din marmura

Poate atunci cand auzi de mobilier de marmura in living, ideea ti se pare usor ciudata si nu iti imaginezi cum ar fi sa faci o asemenea achizitie. Insa, atunci cand este asortata cu piesele potrivite, marmura este un material excelent pentru mobila, datorita faptului ca este solida, robusta si nu se deterioreaza. Asadar, investeste cu incredere intr-o piesa de mobilier din marmura.

Tine cont de un detaliu extrem de important: inainte sa faci o astfel de achizitie pentru casa, fa cu atentie masuratorile necesare. Marmura este un material greu si trebuie sa ai siguranta ca se va potrivi perfect acolo unde te gandesti sa pui respectiva piesa de mobilier, inainte sa faci efortul de a o aduce acasa. In plus, nu te rezuma la optiuni clasice si alege si altceva in afara tonurilor neutre. Un blat de masa din marmura colorata poate fi exact pata de culoare de care ai nevoie in camera de zi! Pentru o bucatarie in care vrei sa predomine stilul clasic, alege o insula de bucatarie imbracata in marmura.

Surse foto: freshome.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea