Amenajarea casei

# amenajare camera adolescent #camera adolescent #amenajare casa #design interior

Cum amenajezi camera unei fete adolescente? Sfaturi pentru un design stilat

Dormitorul unei tinere domnisoare este sanctuarul ei, refugiul personal in care isi dezvolta simtul de sine si individualitatea. In aceasta camera se va relaxa, isi va petrece timp alaturi de cea mai buna prietena, va studia si se va odihni. De aceea este important sa creezi un spatiu in care sa simta ca se regaseste, care nu doar sa-i reflecte personalitatea vibranta, ci sa emane energie pozitiva. Atunci cand iei deciziile de amenajare pentru camera sa, este important sa tii cont si de parerea ei, pentru a te asigura ca design-ul final nu iti va face doar tie placere. In articolul ce urmeaza vei gasi cateva sfaturi care sa te ajute in acest proces, astfel incat transformarea camerei copilariei in cea a adolscentei sa realizeze un decor stilat.

Alege stilul de design

Inainte de a incepe sa cumperi piese noi de mobilier si decoratiuni, creioneaza un stil in jurul caruia sa se reuneasca toate alegerile ce tin de design. Ia in calcul felul ei de a fi, inclinatiile in materie de cultura pop si preferintele vestimentare si muzicale. Acestea te vor ajuta sa stabilesti directia stilistica spre care sa te indrepti, avand in vedere principalele stiluri de amenajare:

Scandinav

Promovand contururi blande, accente de culoare jucause si un echilibru intre diferitele texturi si materiale naturale folosite, stilul de amenajare scandinav este simplu, contemporan si functional. Paleta cromatica potrivita acestui tip de design interior este bazata pe alb, gri si brun, culori combinate cu nuante pastelate. Este un mod de amenajare potrivit pentru o fire calma, care are nevoie de un spatiu intim si primitor. Intr-un decor scandinav se va simti cel mai confortabil o personalitate care fuge de galagie si careia natura ii alina sufletul.

 

Modern

Cu un accent pe elemente de design de exceptie, cu finisaje de calitate, design-ul modern sustine o geometrie a liniilor curate, pe un fundal cromatic neutru. Suprafetele materialelor folosite ofera senzatia de lustruire, fie ca e vorba de lemn, piele sau metal, pentru un aspect remarcabil, ce nu se va demoda niciodata. Acest stil de amenajare este perfect pentru o adolescenta care nu cade prada trend-urilor meru in schimbare si care apreciaza decorul filmelor alb-negru, de o eleganta atemporala.

 

Eclectic

Mai mult decat o simpla estetica, stilul eclectic este un amestec de multiple stiluri, influente si inspiratii care se reunesc intr-un spatiu unic, dar coerent. Culorile tari, simetria subtila, aproape greu de gasit si texturile contrastante sunt principalele idei care stau la baza acestui design interior. O personalitate indrazneata si colorata, care isi sustin ideile cu tarie si pentru care diferitele culturi ale lumii sunt fascinante se va simti ca acasa intr-o camera decorata in stil eclectic.

 

Minimalist

Un anti-stil, amenajarea minimalista isi propune sa ofere doar strictul necesar, fara decoratiuni suplimentare, astfel incat suprafetele sa ramana cat mai goale. Promovand motto-ul less is more (mai putin e mai mult), acest design interior necesita linii si forme curate, lasand in spate nevoia de decor si aducand simplitatea in lumina reflectoarelor. Pentru o tanara super-ordonata, careia obiectele materiale nu ii aduc bucurie, fiind o fire mai spirituala, minimalismul poate fi alegerea potrivita.

Imbina pragmatismul si creativitatea

Acum ca ai stabilit care este design-ul pe care vrei sa il realizezi in camera adolescentei tale, poti porni in cautarea mobilierului potrivit. Ia in considerare faptul ca nu toate elementele au simplu rol decorativ, asa ca alege piese practice, care sa combine nevoile spatiului cu imaginatia creativa. Vei gasi o multime de modele de masute de toaleta pe retroboutique.ro, potrivite oricarui stil, iar aceasta aditie o va incanta peste masura, caci doar vorbim despre o femeie in devenire. In plus, in sertarele acesteia poate sa organizeze diferite obiecte de mici dimensiuni, astfel incat suprafetele sa nu para supraaglomerate. Un taburet poate sa adaposteasca un spatiu generos de depozitare sub perna, iar daca dimensiunile incaperii permit, includerea unui fotoliu confortabil la geam o va ajuta sa profite de lumina naturala pe parcursul zilei.

Adauga un plus de glam

Ai ajuns pe ultima suta de metri, iar de cele mai multe ori, detaliile finale pot face diferenta! Intrucat vorbim de dormitorul unei fete, este important sa ii incurajezi dezvoltarea feminitatii intr-un spatiu atins de glam. In acest sens, atarna o instalatie luminoasa pe peretele de la capul patului, inlocuind cu succes lampa de pe noptiera. Astfel, va avea la dispozitie lumina necesara citirii unei carti inainte de culcare, dar intr-o atmosfera mult mai primitoare si chic.

Amenajarea camerei unei fete adolescente poate fi o misiune dificila. Insa cu putina planificare si multa imaginatie vei reusi sa creezi un spatiu in care sa se simta in largul ei, unde sa isi exploreze personalitatea si sa inceapa sa contureze femeia ce va deveni.

Sursa foto: pixabay.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului