Amenajarea casei

# pregatire locuinta # amenajare locuinta #locuinta

Cum sa iti pregatesti locuinta corespunzator pentru invitati

Curatenia, ordinea si amenajarea locuintei nu sunt importante numai din punct de vedere estetic, ci si pentru a genera o stare de bine celor care traiesc in ea. Cand locul in care iti desfasori activitatile este in armonie cu tine, vei simti nevoia sa inviti si mai multi oaspeti, dar si sa fii mai creativ.

 

Daca iti doresti sa iti inviti prietenii la o cina sambata seara, inainte de meniu, gandeste-te la curatenia generala. Invitatii nu vor ajunge si in debara sau in dormitor, dar bucataria, sufrageria, baia si holul trebuie sa arate curat si frumos.

Primul pas este alegerea unor detergenti potriviti: pentru pardoseli, covoare, parchet, gresie, poate si o galeata cu mop. Degeaba te apuci de curatenie, daca nu ai lucrurile necesare la indemana.

Incepe prin a curata ce este mai greu

Nu incepe prin a curata masuta de cafea sau orice alte obiecte mai mici. Porneste de la cele mai grele lucruri, cum ar fi lustra din tavan, geamurile si stergerea prafului de pe mobila. Toate trebuie facuta intr-o singura directie, ca sa fie curatenia mai eficienta.

Pastreaza instrumentele adecvate la indemana

Fiecare incapere are nevoie de detergentii si instrumentele sale. Daca incepi cu bucataria, pastreaza langa tine tot ce ai nevoie pentru a curata aragazul, frigiderul si faianta. Nu uita nici de geamuri sau de rafturile unde nu ai mai aranjat de ceva vreme. Vei fi surprins cand un invitat iti va da o mana de ajutor si va deschide un dulap. Cand termini bucataria, in dormitor nu vei avea nevoie de aceleasi lucruri si le poti depozita pe cele deja folosite. Iti va fi mult mai usor la final, daca te organizezi in timpul curateniei.

Insista in zonele unde este nevoie

In bucatarie este nevoie sa faci curatenie mai des decat in alte locuri. Prin simplul fapt ca gatesti sau doar mananci, se vor aduna mai multe lucruri pe care trebuie sa le igienizezi. Aragazul este unul dintre ele, iar daca folosesti un model mai vechi, insista printre butoane si nu uita nici de hota sau cuptor.

Igienizeaza corespunzator baia

In baie este prima oprire a invitatilor, dupa salutul de bun venit. Ce trebuie sa faci este sa te asiguri ca ai prosoape pentru invitati, sapun suficient si ca toate sanitarele sunt igienizate. Cabina de dus la fel, trebuie sa straluceasca si nu pentru ca va face cineva dus, dar urmele de apa nu vor arata bine in decor.

Scapa de obiectele nefolositoare

Cutiile sau lucrurile adunate in timp si pe care nu le-ai folosit vor face ca spatiul sa fie ticsit si neincapator. In acest caz, ai doua optiuni pentru a scapa de ele. Fie le depozitezi in debara, poate le mai gasesti utilitatea la un moment dat, fie sortezi si arunci definitiv.

Nu uita de canapea și scaune

Ai igienizat si curatat ce era mai greu, dar nu uita si de ce este mai putin vizibil. Pe canapea se vor aseza invitatii si trebuie sa fie curatata in profunzime, sa nu existe urme de firimituri sau alte lucruri. La scaune se aplica aceeasi regula. Pentru a fi sigur ca nu vor exista accidente, cat timp luati masa, protejati canapeaua si scaunele cu huse de protectie.

Improspateaza-ti casa inainte de a veni invitatii

Dupa ce ai terminat curatenia in fiecare incapere, gandeste-te cum poate arata mai primitoare. Cumpara flori pentru sufragerie, poate ar merge pus un tablou in culori vesele sau, de ce nu, sa te gandesti la ce fata de masa s-ar potrivi mai bine, sa mearga si cu tacamurile sau vesela. Pot parea lucruri mici, dar care dau o alta imagine locuintei tale.

De la detergenti pana la organizarea lucrurilor, locuinta trebuie sa fie pregatita in detaliu pentru cand vor ajunge invitatii. Nu uita ca scopul este sa va simtiti bine, de aceea trebuie ca totul sa fie bine gandit inainte.

Sursa foto: www.shutterstock.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare