Amenajarea casei

#apa calda #avarii

Solutia perfecta pentru avariile la apa calda. Nu vei mai duce niciodata dorul unui dus

Avariile la furnizarea apei calde si a caldurii in ultimii ani i-au scos din minti pe multi romani. Ce trebuie sa faci atunci cand ramai fara apa calda? Tot mai multi apeleaza la o solutie uitata de multa vreme: boilerul electric.

Un boiler amplasat in locuinta pare sa fie solutia ideala pentru problemele cu apa calda. Avantajul este ca il poti amplasa oriunde, prin urmare daca ai o baie mica, acesta nu este un inconvenient. 

Desi este un dispozitiv rezistent si usor de intretinut, el se poate defecta din cauza suprasolicitarii. In cazul unor defectiuni, boilerul nu trebuie schimbat, ci poate fi reparat. 

Multi romani s-au intors in ultima perioada la fierbatorul electric sau la varianta sa moderna: canile electrice. Acestea sunt solutia perfecta cand trebuie sa incalzesti o cantitate mica de apa, insa nu si pentru acele momente cand ai nevoie sa incalzesti un volum mai mare.

Instanturile de apa calda sunt si ele o solutie la care apeleaza tot mai multi romani. Sunt utile in bucatarie, dar si in baie, iar cu ajutorul lor poti avea apa calda instant. Atentie, totusi, la montarea lor in baie, unde ati putea avea nevoie de o priza speciala, care sa previna electrocutarea.

Aceste solutii pot fi ideale in lipsa unei centrale de apartament, care iti va asigura independenta in privinta apei calde si a agentului termic. Centralele de apartament cu condensare sunt cele mai eficiente variante, insa ele pot fi montate doar in afara sezonului rece, cand instalatia de incalzire centralizata nu este incarcata, iar debransarea se poate face mult mai usor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului