Amenajarea casei

#intrebuintari ulei esential #ulei esential casa #parfumare casa #ulei esential #curatenie casa

8 intrebuintari ale uleiului esential in casa. Nu te asteptai sa fie atat de util!

Uleiul esential este minunat intr-o casa. El are multiple intrebuintari, unele la care nu te puteai astepta. Iata care sunt cele 8 variante in care il poti folosi si prin care poate sa iti fie cu adevarat util:

1. Folosit ca parfum natural

In ultima perioada de timp se vorbeste despre pericolul ftalatilor si de aceea o alternativa sanatoasa este utilizarea uleiului esential pus in difuzor. Se poate pune portocala, lavanda, lime sau orice altceva va aduce placere. Se poate imbiba si un ghem de vata cu ulei si se poate lipi undeva in spatele unui scaun pentru a duce aroma in intreaga camera.

2. Utilizat pentru dezinfectarea rafturilor

Uleiurile esentiale au in mare parte proprietati antibacteriene, antivirale, antifungice. De aceea se pot utiliza pentru a curata mare parte din casa. Se pun picaturi de lavanda, portocala, arbore de ceai, lamaie, intr-un recipient alaturi de apa si poate sapun. Se utilizeaza normal, ca orice alt dezinfectant.

3. Uleiul folosit ca si curatator pentru toaleta

Din acelasi motiv al proprietatilor antibacteriene, se pot folosi picaturi de uleiuri esentiale si pentru curatarea toaletei. Se pot face chiar si cuburi din bicarbonat cu apa si ulei esential, lasate la uscat peste noapte in forme pentru cuburi de gheata. Apoi puse in interiorul toaletei.

4. Pe post de parfum pentru hainele tale

Daca vrei ca hainele sa miroasa frumos, poti sa pui in detergent sau in balsamul pentru haine cateva picaturi de ulei esential si sa le clatesti. Hainele vor mirosi imbietor si natural.

5. Neutralizeaza mirosul produs de animalele de companie

Este bine sa consulti medicul veterinar in ceea ce priveste animalul de companie. Insa in situatia in care iti da acordul, poti sa folosesti ulei de lavanda sau de Ylang-Ylang pentru relaxare, mangaind animalul tau cu mainile in care ai pus o picatura sau doua de ulei. De altfel se poate sa cureti si culcusul lui, scapandu-l de bacterii nedorite aduse de afara.

6. Curatator de carpete si covoare

Covoarele sunt o placere atunci cand miros frumos si sunt curate. Ele trebuie sa fie mai intai curatate cu un aspirator pentru a indeparta cele mai multe mizerii, iar apoi sa fie date cu un amestec de bicarbonat, 10 picaturi de lamaie, 5 de lemongrass, 5 picaturi de arbore de ceai si 5 de scortisoara. Tot acest amestec pus cu un burete sau perie si apoi aspirat peste o ora sau doua.

7. Curatator de podele

Oamenii curata podelele in mod natural cu apa si otet, insa mirosul nu este intocmai placut. De aceea adaugarea a cateva picaturi de ulei poate sa faca minuni.

8. Curatator de pensule de make-up

Expertii recomanda ca pensulele pentru make-up sa fie spalate o data pe saptamana. Si cum lichidul de curatare este scump, exista alternativa ce include ulei esential pe care o poti face acasa: uleiuri esentiale care iti plac in mod special si care au proprietati antibacteriene, sapun, ulei de masline pentru dizolvarea machiajului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare