Amenajarea casei

# culoare casa #amenajare casa #culoare

Cum sa aduci un plus de culoare in casa ta? 5 solutii simple

Te uiti la design-ul din locuinta ta si simti ca lipseste ceva sau ca incaperile sunt prea fade? De multe ori, nu ai nevoie de o renovare totala, ci doar de o pata de culoare care sa reimprospateze spatiul interior unde iti petreci majoritatea timpului.

Culorile sunt o componenta cheie pentru amenajarea oricarei locuinte si pot fi un instrument util pentru actualizarea design-ului initial. Mai mult, culorile sunt adevarate conducatoare de emotii, de la calmitate pana la energie si creativitate, ajutandu-te sa creezi un spatiu care sa reflecte perfect personalitatea si stilul tau de viata. Totodata, va stimula sentimentul de apartenenta si te va ajuta sa te simti in siguranta.

Iata 5 solutii simple prin care poti sa aduci un plus de culoare in casa ta:

1.   Evidentiaza un perete din incapere

Peretii din locuinta ta sunt vopsiti intr-o singura culoare care, la momentul actual, ti se pare plictisitoare? Stai linistit, nu trebuie sa schimbi nuanta intregii camere. Poti sa alegi un perete care este la vedere, adica nu este obstructionat de piese de mobilier sau alte elemente, pe care sa-l vopsesti intr-o alta nuanta sau sa-l tapetezi cu un motiv care reflecta pasiunile tale.

Fie ca acest perete va fi usor diferit de ceilalti sau vei alege o nuanta drastic diferita de celelalte elemente din incapere, ramane la latitudinea ta. Pana la urma, tu trebuie sa te simti confortabil si creativ in alegerile tale.

2.   Accesorizeaza cu perne decorative si covoare

O solutie simpla si mai putin costisitoare este sa accesorizezi o incapere, de obicei oamenii aleg living-ul, dar aceasta metoda merge la fel de bine si pentru dormitorul principal si pentru camera de oaspeti, cu perne decorative si covoare. Alegerea acestor elemente trebuie sa fie in aceeasi tonalitate cu design-ul interior general. De exemplu, daca stilul de amenajare principal al locuintei este unul industrial, nu accesoriza o incapere cu perne decorative cu motiv traditional.

Mai mult, poti schimba pernele decorative si covoarele odata cu schimbarea anotimpurilor, obtinand culori mai luminoase si vibrante pentru primavara si vara si tonuri mai calde pentru toamna si iarna.

3.   Inlocuieste scaunele existente

Ai un set de scaune de bucatarie sau de bar deteriorate care si-au pierdut culoarea din cauza utilizarii de-a lungul timpului? Probabil ar trebui sa iei in considerare schimbarea acestora cu modele diverse de culori si materiale la scaunele de bar care sa readuca acea vitalitate si prospetime in casa ta.

Schimbarea scaunelor de bucatarie sau de bar iti poate stimula creativitatea si te poate ajuta sa vezi ce alte elemente ai dori sau ar trebui sa schimbi.

4.   Adauga plante si flori

Adauga cateva ghivece cu flori sau cu plante verzi si colorate, in functie de preferintele personale si de atmosfera pe care o reflecta locuinta ta, pentru a aduce un strop de culoare naturala intr-o incapere. Poti alege fie flori si plante din plastic care vor arata la fel de bine si proaspete de-a lungul anului, fie poti merge pe o directie naturala daca simti ca ai timp si disponibilitate sa le ingrijesti.

Orice alegere ai face, cu siguranta te va ajuta sa aduci o pata de culoare in casa ta.

5.   Actualizeaza perdelele si draperiile de la geamuri

Chiar daca iti place sa intre cat mai multa lumina naturala si nu folosesti aproape deloc draperiile, acestea sunt un instrument util pentru adaugarea unui strop de culoare. Draperiile nu trebuie sa acopere geamurile sau sa obstructioneze lumina naturala, ci pot fi folosite ca un accesoriu estetic.

Simte-te liber sa alegi o draperie colorata noua, sa accentuezi un perete cu o nuanta vibranta sau sa inlocuiesti scaunele uzate pentru a aduce un plus de culoare in casa ta!

FOTO: Shutterstock.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului