Amenajarea casei

#amenajare casa #primavara

Cum sa aduci primavara la tine in casa, in patru pasi

Odata cu incalzirea vremii si cu venirea primaverii, ideile de renovare si improspatare a locuintei parca sunt din ce in ce mai multe si mai atractive. Cu toate acestea, de fiecare data cand incepem sa conturam un proiect, un aspect pare sa nu fie mai niciodata prietenos cu noi, iar acela este bugetul.

 

Din fericire, exista modalitati rapide si convenabile din punct de vedere financiar care ne pot ajuta sa oferim casei noastre un suflu nou si proaspat. Am ales cateva dintre cele mai apreciate metode prin care poti sa te bucuri de un spatiu plin de vitalitate, precum primavara ce tocmai s-a instalat.

Vopseste usa de la intrare

O varianta rapida prin care poti schimba infatisarea casei este sa alegi o noua culoare pentru usa de la intrare. Chiar daca nu vrei sa faci o modificare drastica, poti opta pentru un ton mai deschis sau mai inchis fata de actuala nuanta. O astfel de operatiune nu implica un buget ridicat fiind necesare ustensilele si, desigur, vopseaua. Pe de alta parte, nu-ti fie teama sa fii indraznet in optiuni si alege culori mai puternice din punct de vedere cromatic.

Opteaza pentru decoratiuni

Decoratiunile sunt excelente pentru o improspatare a locuintei si asta pentru ca ai o gama larga de modele din care sa alegi. Mai mult, iti poti crea un buget care sa se potriveasca cu nevoile tale. Spre exemplu, cateva tablouri decorative vor aduce o pata de culoare spatiului si vor contribui la definirea unui stil. Cand alegi tablourile, tine cont de marimea camerei, de formele deja prezente in casa si de culoarea dominanta.

Schimba covorul

Il observi de fiecare data cand intri intr-o incapere si, de cele mai multe ori, contureaza identitatea vizuala a spatiului. Aceste este covorul si este un element care da originalitate si eleganta casei tale. Daca vrei sa aduci un strop de prospetime si de noutate in casa ta, atunci este momentul sa-l schimbi. Daca ai avut unul cu fir scurt, ia in calcul sa cauti unul pufos, daca ai avut unul uni, acum cauta un model colorat. Imediat ce-l vei inlocui, vei observa o diferenta majora, mai ales ca nuantele alese au capacitatea de a influenta si starea de spirit.

Incorporeaza plante verzi si flori

Venirea primaverii inseamna si aparitia florilor si revenirea naturii la verdele crud. Asadar, poate fi destul de simplu sa aduci prospetime si buna dispozitie in casa ta cu ajutorul plantelor, ele fiind minunate daca vrei sa oferi o nota originala locuintei. O varianta inedita este palmierul de interior care, pe langa aspectul exotic, e si un adevarat furnizor de oxigen si regleaza extraordinar de bine umiditatea din casa. In plus, este o planta care poate fi foarte usor de intretinut, important fiind doar sa o uzi zilnic. De asemenea, cumpara cateva vaze din sticla si adauga in ele flori de sezon. Poti sa adaugi in interiorul vazelor pietre de diferite culori astfel incat sa fie mai atractive.

In plus, inlocuieste paturile si pernele cu unele vesele si pline de culoare. Alege culori precum galben, verde, roz si rosu. O astfel de cromatica va avea un efect puternic asupra interiorului, dar si asupra starii tale de spirit.

FOTO: shutterstock.com/ro/

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea