Amenajarea casei

#decor locuinta #decor modern #locuinta

Cum creezi un decor modern, personalizat pentru locuinta ta

Sa creezi de la zero un decor pentru locuinta ta sau sa dai o noua atmosfera casei tale, fara a cadea in capcana unui stil copiat dintr-o revista sau de pe un site de specialitate, este un exercitiu care nu este intotdeauna usor de dus la bun sfarsit.

Secretul unui decor reusit este, fara indoiala, personalizarea. A pune putin din tine in ceea ce inseamna, in ansamblu, interiorul casei tale, este ceea ce ii confera o personalitate reala, afirmata de mobilier si accesorii originale, chiar neasteptate.

Un fotoliu colorat inveseleste camera de zi, materialele la moda, precum catifeaua, creeaza o atmosfera calda si moderna, iar un lampadar original atrage atentia acolo unde te astepti mai putin. Iata cateva sfaturi de decor pentru a da viata unui interior modern care sa iti reflecte imaginea.

Combinatii inedite de materiale

Pentru a evita monotonia in decorarea locuintei tale, combinatiile inedite de materiale reprezinta o solutie inteligenta. Contrastul dintre materialele reci, precum gresia, marmura, metalul, si materialele calde, cum sunt lemnul, catifeaua, tesaturile, confera oricarei incaperi o atmosfera mult mai confortabila.

Lasa-ti creativitatea sa imagineze combinatii intre materiale calde si reci, pentru un decor  cu un aspect modern. De exemplu, canapeaua de catifea din camera de zi sau covorul cu fir lung din dormitor pot face un contrast elegant cu lustre metalice sau o masa de cafea din marmura.

Accesorii surprinzatoare

Personalizarea interiorului inseamna si sa stii sa creezi o surpriza, cu alte cuvinte sa dai dovada de originalitate. Decorul are un rol esential in acest sens si sunt multe accesorii interesante de care te poti folosi, de la ghivece de flori suspendate, la rame de tablou cu un design inedit.

Originalitatea decorului poate fi data si de obiecte decorative neasteptate, pe care le poti gasi in timp ce calatoresti, la o licitatie de obiecte de arta sau, de ce nu, la un targ de vechituri. Ideea este sa integrezi obiectele care te inspira, care au semnificatie speciala pentru tine, in ambianta generala a locuintei tale.

Forme originale

Atunci cand vorbim despre forme originale, in termen de design, nu ne referim neaparat la obiecte care se impun printr-o geometrie complexa. Din contra, daca intentia este de a avea un decor modern, dar in acelasi timp confortabil pentru intreaga familie, formele pot ramane destul de simple, rotunde, patrate, dreptunghiulare, dar poti sa-ti exersezi creativitatea creand un ansamblu original, departe de bazele clasice.

In cele din urma, viziunea ta asupra spatiului si a felului in care mobilierul deserveste nevoile celor care il locuiesc este ceea ce confera decorului caracterul sau unic, oferindu-i o unitate estetica, dar si o atmosfera care diferentiaza o casa de interiorul unei galerii, de exemplu.

Culori indraznete

Cand sunt bine puse in valoare, culorile dicteaza starea de spirit a unei incaperi. Fie ca e vorba despre un tablou, un afis sau un desen, fie ca este vorba de alte accesorii, culorile pe care le folosesti intr-o camera personalizeaza interiorul cu usurinta.

Nuantele pastelate au efectul de a linisti atmosfera, in timp ce culorile luminoase dau un aer vibrant. Daca iubesti culorile, asigura-te ca ramai in zona in combinatiilor de culori  complementare. Poti obtine rezultate originale prin alegerea culorilor mobilierului, covoarelor sau draperiilor.

Accente retro

Nu subestima niciodata farmecul si potentialul pe care il pot avea piesele de mobilier mostenite. Usor nostalgice, autentice, poate chiar rustice, piesele de mobilier din anii 50, 60 sau 70 pot capata un aer modern daca sunt reconditionate cu stil.

Intr-un interior care pune modernismul pe primul loc, aceste piese pot crea un contrast interesant. Pe de alta parte, pot fi piese care fac parte din istoria ta personala, care iti trezesc emotii si asta le face si mai relevante, dar si mai pretioase.

Ca sa transformi o casa in acasa, personalizarea decorului este un element esential. Nimic nu poate fi mai placut decat o locuinta care valorizeaza functionalitatea, pune in valoare confortul, dar ramane eleganta si originala!

Sursa foto: Unsplash.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea